avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Casa de amanet - limite legale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Casa de amanet - limite legale

Buna ziua. Am preluat o casa de amanet cu urmatoarele coduri caen:
1.Principal - 6492 - Alte activitati de creditare (casa de amanet)
2.Secundare:
- 4511 - comert cu auto
- 4519 - comert cu alte auto
- 4741 - comert cu calculatoare, periferice, software
- 4743 - comert cu echip. audio/video
- 4777 - comert cu ceasuri. bijuterii
- 4779 - comert cu bunuri de ocazie
- 4791 - Comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Exista vreo varianta prin care pot cumpara un bun? De exemplu un telefon?
Sau pot doar sa le primesc in amanet? Daca il primesc in amanet, si ii fac contract pe o singura zi, este ok sau sunt obligat sa ii acord si o perioada de gratie?

2. Daca bunul vandut/pierdut in amanet, are factura + garantia vechiului proprietar, le pot transmite noului proprietar? Ma gandesc ca apar datele personale acolo si nu este ok. Dar daca, in contractul cu vechiul proprietar, adaug o clauza prin care este de acord cu trasmiterea garantiei produsului viitorului proprietar in cazul pierderii bunului? Este ok?

3. Pot cumpara bunuri sigilate? De exemplu un telefon sigilat. Sunt obligat sa il desigilez pentru verificare? Pot sa nu il desigilez? Pot la randul meu sa il vand ca bun sigilat?

4. Sunt obligat sa ofer garantie produsele vandute? Daca da, cat?

Va multumesc!:frantic:

Alte discuții în legătură

Casa amanet adrian_velicu adrian_velicu Buna ziua, Doresc sa infiintez o casa de amanet.Nu sunt lamurit cu urmatorul aspect : codul caen principal este 6492.Pot adauga in obiectul de activitate si ... (vezi toată discuția)
Amanet adibarbu27 adibarbu27 codul cael ptr activitatea caselor de amanet impune obiect unic de activitate , sau pate fi autorizat alaturi de alte activitati desfasurate de o societate? (vezi toată discuția)
Se pot deschide magazine "second hand"de piese auto? ContSters330987 ContSters330987 Magazine de piese auto SH se pot deschide?Sau sub ce alta forma se pot autoriza din moment ce sunt autorizate vanzari de autoturisme la mana a doua . (vezi toată discuția)