avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cu rate luat inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cu rate luat inainte de casatorie

buna ziua,

am un apartament prin prima casa, luat acum 2-3 ani si anul acesta ma casatoresc. ideea e ca voiam sa stiu daca regimul comunitatii legale inseamna ca si viitorul sot devine proprietar al acestui apartament sau va ramane bun propriu, insa el va avea drept de creanta dupa casatorie.
Bunul dobandit inainte de incheierea casatoriei este bun propriu.

( va fi aplicabil regimul comunitatii legale, daca nu perfectati vreo conventie matrimoniala, prin care optati pentru regimul comunitatii conventionale, ori pentru regimul separatiei de bunuri ).

Bunul poate fi inclus in comunitatea matrimoniala, prin regimul comunitatii conventionale.

Imprumutul perfectat anterior incheierii casatoriei reprezinta un imprumut personal al dumneavoastra, nu o datorie comuna.

( creantele perfectate in timpul mariajului sunt, in genere, comune, daca sunt dobandite in vederea sustinerii cheltuielilor obisnuite ce rezulta dintr -o casatorie).

Daca sotul dumneavoastra plateste ratele bancare acesta are un drept de creanta.

( prescriptia intre soti nu curge, ci este suspendata).

Sumele de bani investite la plata ratelor bancare dau nastere unui drept de creanta, drept prescriptibil.

Aportul la plata pretului trebuie demonstrat cu inscrisuri justificative.

Daca dumneavoastra acoperiti integral costurile ratelor bancare, sotul dumneavoastra nu poate emite pretentii financiare.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casă cu coplătitor care figurează în biroul de credite. când e potrivit să fie făcut: înainte sau după căsătorie? lucian3007 lucian3007 Buna ziua. Ma numesc Lucian si doresc ca eu si cu prietena mea sa ne luam un apartament prin programul Prima Casa. Avand salariul mai mare creditul o sa il ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial Pupazica Pupazica Buna ziua. Urmeaza sa ma casatoresc.Sotul meu a luat prin prin programul \\"prima casa\\" un apartament pe numele lui. Doresc ca dupa casatoriei sa fim ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)