avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Prima casă cu coplătitor care figurează în ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Prima casă cu coplătitor care figurează în Biroul de Credite. Când e potrivit să fie făcut: înainte sau după căsătorie?

Buna ziua. Ma numesc Lucian si doresc ca eu si cu prietena mea sa ne luam un apartament prin programul Prima Casa. Avand salariul mai mare creditul o sa il faca ea. Inainte de a face pasul acesta vrem sa ne cununam civil. Eu nu pot face imprumut deoarece sunt in baza biroului de credit ca rau platnic din cauza unor rate neachitate. Intrebarea este urmatoarea,o afecteaza cu ceva daca face imprumutul dupa ce ne cununam? Este posibil sa nu i se acorde imprumutul din cauza ca eu sunt la biroul de credit? Mentionez ca ratele pe care nu le_am mai platit sunt facute inainte de a ne cunoaste cu mult timp. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este sa faca dsoara imprumutul si sa ia casa pe numele dansei pentru ca bunul sa fie clar bun propriu al dansei, ca sa nu va treziti dupa o perioada ca va bat (cu piciorul) la usa creditorii dvs solicitand executarea silita a bunului comun in vederea indestularii creantei lor (pe buna dreptate). Concluzia, sa faca dansa imprumutul si apoi faceti si cununia. Casa de piatra!!
Daca imprumutul este perfectat anterior casatoriei, iar sumele de bani investite intr-un bun propriu al partenerei dumneavoastra, imprumutul este propriu.

Dumneaei ii incumba obligatia de plata a ratelor bancare.

Dvs.nu sunteti tinut la plata ratelor aferente imprumutului perfectat.

Daca investiti sume de bani la plata ratelor bancare, atunci aveti un drept de creanta.

Prescriptia nu curge intre soti, ci este suspendata.

Trebuie , insa, sa demonstrati aportul dvs.la plata ratelor bancare.


In ipoteza in care imprumutul este perfectat in timpul casatoriei, bunul este dobandit in timpul casatoriei, atat imprumutul, cat si imobilul sunt comune.( cu exceptia unei conventii matrimoniale ce stipuleaza contrariul ).


In cazul unui divort, veti partaja atat activul, cat si pasivul patrimonial.


Mai exista varianta in care perfectati imprumutul anterior mariajului, bunul e propriu al viitoarei partener, urmand a modifica regimul juridic al acestuia( anume sa devina bun comun), pe calea unei conventii martimoniale.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu rate luat inainte de casatorie alexa1999 alexa1999 buna ziua, am un apartament prin prima casa, luat acum 2-3 ani si anul acesta ma casatoresc. ideea e ca voiam sa stiu daca regimul comunitatii legale ... (vezi toată discuția)
Partajare bunuri in caz de divort mirelada mirelada Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Sunt casatorita de 6 ani si am un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)