avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare fond de investitii pe asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare fond de investitii pe asociatie

Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie: o asociatie de proprietari formata din mai multe blocuri, si mai multe asociatii afiliate la aceasta. In total 61 de blocuri, cu peste 5000 de apartamente. Dorim sa infiintam un fond de investitii pentru toate aceste blocuri. Aici avem mai multe intrebari. Avand in vedere faptul ca nu exista fizic un spatiu care sa gazduiasca o astfel de adunare, adunarea generala va avea loc la fiecare bloc, cu reconvocare, acolo nu s-a intrunit cvorumul necesar.
1. La reconvocare, daca prezenta este sa zicem de 20% din CPI, iar voturile PRO depasesc 50%+1 CPI din cei 20% prezenti, fondul de investitii este legal?
2. Se poate considera adunare generala, atata timp cat sedintele se vor intinde pe 120 de zile si la sfarsitul sedintelor se pot aduna voturile, la fel tinand cont de CPI?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 19:20, 22 Iunie 2017
Ca idee Adunare Generala s-a facut (nu per fiecare bloc) la Ballroom. Atat convocarea cat si reconvocarea.
Domnule Cristi Avram, e ceva neclar în postarea dvs. Juridic nu știu dacă există „o Asociație de Proprietari formată din mai multe blocuri și mai multe ... Asociații afiliate la aceasta. În total 61 de blocuri, cu peste 5000 de apartamente.” !?
Ar fi trebuit să fie o Asociație, nu mai multe Asociații afiliate la una mai mare, pentru că altfel nu poți face o Adunare Generală doar pentru o Asociație, dacă participă și celelalte, care sunt persoane juridice distincte, cu alt Statut !
În fine, să trecem peste asta. Cel mai important e faptul că dacă organizatorii Adunării Generale ale acestei mega-Asociații de Proprietari nu fac dovada convocării și a re-convocării tuturor proprietarilor (5.000, câți or fi ei) prin Tabelul Nominal Convocator cu semnăturile tuturor de luare la cunoștință că se va desfășura Adunarea Generală, hotărârile luate în cadrul acelei ședințe sunt lovite de Nulitate Absolută și vor fi declarate ilegale, nule, fără efecte juridice !
Știind că noi am câștigat definitiv minim 2 procese cu șefii Asociației noastre (dacă doriți, vă arăt dovezile), cu sentința de Nulitate Absolută a două Adunări Generale din doi ani diferiți, prin încălcarea de către acești șefi a paragrafelor din H.G. nr.1588/2007, art.14, care spune, mai ales la alin.(5): „Dacă nu e întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, Adunarea va fi suspendată și reconvocată în termen de maxim 10 zile de la data primei convocări. La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate. Dovezi ale convocării și reconvocării le constituie AFIȘUL DE LA AVIZIER ȘI TABELUL NOMINAL CONVOCATOR CU SEMNĂTURI. (Idem, art. 24, alin. 2 și 3)”
E foarte bine dat acest articol, deoarece dacă nu le dai dreptul tuturor să-și programeze prezența la acea Adunare Generală, le încalci dreptul de vot înscris în Constituție !
Știu că mă vor ataca mulți că pare o aberație că pare ceva mai dur ... dar acesta este un articol al unei legi din România, deci e o obligație aplicarea lui, în litera și spiritul legii !
Chiar îi rog pe cei care doresc, să mă contrazică cu alt articol de lege care spune contrariul. Poate nu le convine unora care conduc Asociațiile sau sunt administratori, dar pe baza acelui art.14 s-au câștigat foarte multe procese în care s-au anulat Adunările Generale !
Pot sa vad si eu exemplele de procese castigate va rog?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
MrV, cititi Regulamentul de postare in forum:
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nu este acceptata in nicio comunitate online iar consecinta este stergerea tuturor clonelor. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

www.avocatnet.ro/content/tag...
Folositi contul cristianavram.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)
Asociație locatari care este procedura legală în legătură ... CM1968 CM1968 Asociație locatari Care este procedura legală în legătură cu ședințe asociație ? (când numărul de participanți nu sunt suficienți, adică 50% ... (vezi toată discuția)