Sunt in divort cu sotia, eu am depus divortul. Acum a inaintat si ea cerere de divort, insa in ea sunt o multime de neadevaruri, printre care si faptul ca am avut relatii extraconjugale in timpul casatoriei. Eu ma voi apara in decursul procesului, dar aceasta afirmatie se poate considera ca fiind o calomnie?
Va multumesc,
Dan
Daca sotia dvs nu va putea demonstra cu probe solide afirmatia sa publica ca aveti relatii extraconjugale , da , se poate considera ca fiind calomnie!:D
Calomnie ar fi daca sotia dvs. ar afirma in public, prin orice mijloace, fapte determinate care daca ar fi adevarate, v-ar expune la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public. La cererile de divort, fiecare parte isi spune motivele care au dus la deteriorarea relatiilor de casatorie, pe care trebuie sa le si dovedeasca. Nu poate fi vorba de calomnie...
Am inteles, dar daca nu le poate dovedi, eu ce pot face? Sa presupunem ca judecatorul nu ii va cere sa dovedeasca acest lucru, pur si simplu sotia se va axa pe alte probleme invocate de ea... Acest lucru va ramane scris... Ce pot sa fac eu ca sa imi dovedesc nevinovatia?
...nu este vorba de calomnie ...deoarece nu indeplineste conditiile infractiunii penale ....este vorba de motive care fac hotararea de divort a fi motivata intr-un anumit fel (evident daca dovedeste infidelitatea dvs in timpul mariajului )