avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea Contractului Individual de Munca si Decizia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea Contractului Individual de Munca si Decizia de Pensionare

Buna ziua,
Mi se poate inchide Contractul Individual de Munca (CIM) inainte de primirea deciziei de pensionare ?!

Mentionez ca incepand cu 14 iunie 2017 indeplinesc conditia de varsta pentru pensionare pentru limita de varsta. In prezent sunt in faza de definitivare a dosarului, dar de la biroul de resurse umane mi s-a comunicat ca incepand cu 30 iunie a.c. mi se va inchide CIM.

IN CONDITIILE IN CARE O DECIZIE DE PENSIONARE NU VINE IMEDIAT SI TOTODATA LUAND IN CONSIDERARE CA, CONFORM LEGII EXISTA SI O PERIOADA DE CONTESTARE A ACESTEIA, ESTE NORMALA INCETAREA IMEDIATA A CIM ?!

Va rog frumos sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez ?!

Va multumesc anticipat si va doresc mult succes in activitate.
Cu stima, S.M.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 09:38, 22 Iunie 2017
Comform Codului Muncii, CIM inceteaza de drept la indeplinirea conditiilor de pensionare la limita de varsta. Mie la data de 23.05.2014, cand am indeplinit conditiile de pensionare la limita de varsta, mi-au incetat obligatoriu toate CIM pe care le aveam, chiar daca decizia de pensionare mi-a venit spre sfarsitul lunii octombrie. Aveati posibilitatea ca la data de 14 iunie 2017 sa incheiati un nou CIM, la acelasi angajator.Incheierea CIM la data de 30 iunie 2017 nu prea este in regula.
Legea prevede ca , c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.(art.56 alin.1 lit.c C.mun.).

Încetarea de drept a contractului individual de muncă reprezintă încetarea acestuia prin efectul legii, independent de voința angajatului sau a angajatorului, aceasta având loc în urma producerii unui act sau fapt juridic.

Asadar, la data de 14.06.2017, raportul dvs de munca a incetat de drept.
Orice activitate pe care o desfasurati dupa data de 14.06.2017 si pentru care veti primi salariu este considerata ilegala, daca nu aveti un CIM incepand cu data de 14.06.2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar ntyry75 ntyry75 Buna ziua, Incepand cu luna noiembrie a.c. mi-a iesit decizia de pensionare pentru limita de varsta. In acest moment sunt director general la firma mea si ... (vezi toată discuția)
Intre lichidare si decizia de pensionare, fara venituri? Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi In 15 februarie 2016, trebuie sa ies la pensie. Atunci institutia ma obliga ca sa-mi fac lichidarea si incepand cu data de 16 februarie sa nu mai vin la munca. ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)