avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta de \"locatar\"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta de "locatar"

Buna ziua,

recent am dat de o situatie putin ciudata.
Trec aproape zilnic cate 10-20 de minute pe la prietena la apartament, findca lucrez la 200m mai incolo si am cheie, asa ca imi mai las chestii, poate 1-2x pe saptamana chiar dorm acolo, lucru care aparent il deranjeaza pe anumiti vecini.
Ultima data, cand s-a dus sa-si plateasca cheltuielile, i s-a cerut ca eu sa aduc o adeverinta de la asociatia de locatari unde platesc eu cheltuielile care sa ateste acest fapt, altfel ma pune si pe mine la nr. de persoane. "Pentru ca asa cere legea."
Stiti cumva la ce lege s-a referit, si daca are dreptul sa-mi ceara asa ceva?
Multumesc in prealabil!
Cel mai recent răspuns: amnine , utilizator 14:08, 23 Iunie 2017
Dispozitia in vigoare ,HG nr 1588/2007 prevede
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:

r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Conditia obligatorie o constituie ca persoana sa locuiasca efectiv in imobil minimum 15 zile/luna
Atat timp cat dv afirmati poate 1-2x pe saptamana chiar dorm acolo, ,nu sunt intrunite conditiile legale pentru introducere persoana la intretinere
Multumesc frumos pt. raspuns!
Deci practic ea ar trebui sa dovedeasca ca locuiesc acolo mai mult de 15 zile pe luna, degeaba imi cere avioane. Si in cazul in care tot ma trece la cheltuieli, nu am decat sa apelez la un avocat (cat mai scump) si sa dau practic asociatia in judecata.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
amnine, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie - refuz scoatere o persoană de la plata întreținerii Ema-hmn Ema-hmn Bună ziua! Am o întrebare care mă frământă de foarte mult timp.Locuiesc în chirie de doi ani. Eu fiind minoră,contractul a fost semnat de tatăl ... (vezi toată discuția)
Conflict persoane întreþinere mihaizofei mihaizofei Bună ziua, Situaţia noastră este următoarea: - eu deţin un apartament unde am locuit singur = 1 persoană la întreţinere; - soţia mea (suntem ... (vezi toată discuția)
Scoatere persoara de la intretinere 123soare 123soare Buna ziua, vreau sa il scot pe copilul meu de la intretinere, el o sa locuiasca la mama in timpul saptamanii si o sa vina la mine in weekend. Cand am dus ... (vezi toată discuția)