avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme de Asociatie proprietari - accesul in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme de Asociatie proprietari - accesul in apartament nelocuit

Buna ziua,
Avem un apartament in bloc al carui proprietar nu se stie daca mai traieste, are intretinerea rest din dec.2016. Ultima oara cand am vorbit cu el era la un camin, nu a vrut sa dea locatia. Nu are mostenitori, candva a lasat un nr. de tlf de la un nepot. Nu mai raspunde nimeni la acest numar. Cum procedeaza asociatia ptr recup. restantelor, daca avem nevoie sa intram in apartament pt schimbat tevi comune. Am facut adresa la politie pt a afla de el, deocamdata nu am primit raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:08, 27 Iunie 2017
anaoi75 a scris:

De fiecare data cand e nevoie sa intrati in apartament deschideti apartamentul, faceti verificarea sau reparatia si apoi inchideti si sigilati. Scrieti PV in caietul de pv ale comitetului, procedati similar cu ceea ce v-am scris mai sus.

Pentru restante v-a raspuns @ynocentta.


Cu respect pentru sfaturile mult folositoare pe care le dati adesea, insa acea comisie va fi "spulberata" in fara oricarei feţe juridice cand va da in judecata AP pentru violare de proprietate privata. Avem si noi in AP un caz cu un proprietar decedat si in apartamentul caruia nu avem cum intra pentru diverse reparatii. Am solicitat sprijinul politiei ca sa ne asiste in demersul enuntat si de dvs. Ne-a transmis ca nu e e competenta lor si ca e proprietate privata in care ei nu se baga.



"Cu respect" va intreb ce inseamna "spulberata"? Si ce este atunci de facut? Asteptam pana crapa o conducata, sau explodeaza acumularile de gaze ale instalatiei neverificate de ani de zile, cand stim cu totii de situatie? Sau, mai bine, chemam miorita si-i dam instructiuni de cum sa ne ingroape? Curat spirit mioritic!

Eu sunt de acord ca solutia data de elga50 nu se regaseste explicit in nicio reglementare. Si? Aud de o multime de oameni care, afland ca trebuie sa ceara scris ceva, cer un formular iar lipsa lui ii blocheaza. Exista litera legii dar si spiritul legii, iar legea se aplica cu preponderenta in spiritul ei. Si, in ultima instanta, cand o prevedere lipseste in mod explicit, exista principiile de drept.

Si iarasi, sunt de acord ca un avocat smecher va invoca tot felul de "incalcari" ale nu stiu carui drept, ca de aia este platit; avocatii gasesc motive de aparare si pentru violatorul saltat de politie de pe victima plina de sange! Dar comisia sugerata de elga50 isi va dovedi in fata instantei buna credinta si, nota bene, interesul public! Sigur, nu este placut, dar asta ne deosebeste, unii ne implicam, altii stam si privim.
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2017
hotumattua, utilizator
hotumattua a scris:


Dar comisia sugerata de elga50 isi va dovedi in fata instantei buna credinta si, nota bene, interesul public!


Eventual ati dorit sa spuneti interesul membrilor proprietari,in niciun caz nu poate fi invocat interes public...

Situatia prezentata de initiatorul topicului
1-Avem un apartament in bloc al carui proprietar nu se stie daca mai traieste,
2-Ultima oara cand am vorbit cu el era la un camin, nu a vrut sa dea locatia.
3-Nu are mostenitori,
,
in raport de necesitatea inlocuirii instalatiei parte comuna,pot fi aplicate diferite variante care pot necesita un timp faptic pentru solutionare
In cazul persoanelor care nu mai locuiesc efectiv in imobil ,care se cunoaste ca sunt in etate,bolnave ,nu mai au rude,reprezentantii asociatiei pot desfasura demersuri la serviciul de stare civila sau evidenta populatiei,care sunt obligate sa comunice oficial situatia persoanei in discutie
Comitetul executiv poate sa intocmeasca proces verbal cu situatia la zi a apartamentului-inclusiv sa dispuna inlocuirea instalatiei parte comuna ,taierea tevilor la nivelul superior si inferior al apartamentului unde nu se poate intra,pozarea noi instalatii fara racordarea caloriferelor in apartamentul in discutie
Daca reprezentantii asociatiei de proprietari apreciaza ca pot exista pretentii din partea proprietarului sau a apartinatorilor acestuia ,pentru indepartare oricaror suspiciuni sau interpretari pot promova actiune direct in instanta cu obligatia de a face,urmand ca instanta de judecata sa dispuna hotarare temeinica si legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate intra intr-un apartament daca nu cunoastem proprietarul? nicusofia nicusofia Buna ziua. M-am lovit de urmatoarea speta: intr-un anumit bloc s-a facut verificarea la gaze si intr-unul dintre apartamente nu se poate intra pentru ca ... (vezi toată discuția)
Acces locuinta reparatie tevi zaqk zaqk Buna ziua, Se da urmatoarea problema: coloana de apa rece trece din un apartament in altul, cum e la toate blocurile vechi si chiar unele noi. Daca in o ... (vezi toată discuția)
Proces verbal andreasfloroae andreasfloroae Buna ziua. Am si eu o intrebare. La fiecare sedinta a asociatie de proprietari se intocmeste un proces verbal. Acesta trebuie sa aiba un numar de ... (vezi toată discuția)