avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Metoda de a aduce in patrimoniul unui SRL uni teren
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Metoda de a aduce in patrimoniul unui SRL uni teren

Buna ziua. 2 asociati ai unei societati (SRL) detin un teren in proprietate, teren pe care intentioneaza a construi un imobil pe care il vor valorifica la finalizare. Au obtinut autorizatia de costructie( pe persoana fizica) dar doresx sa faca investitia si vanzarea pe persoana juridica. Care este cea mai buna varianta de a aduce terenul in proprietatea societatii? Aport de capital? Contract de vanzare-cumparare? Sau exista alta varianta? Care dintre solutii implica mai putine cheltuieli? Tinand cont ca exista premisa ca imobilul finalizat sa fie achizitionat prin credit bancar, care este cea mai buna solutie?

Alte discuții în legătură

Doar sfaturi avizate, nu presupuneri hellenburgous hellenburgous Speta: Un SRL, cu 3 asociati ,stabileste durata de X ani a societatii. Dupa cativa ani , unul dintre ei decedeaza. In locul sau succed mostenitorii. Aportul ... (vezi toată discuția)
Transfer teren in proprietatea firmei modi modi Am un teren al meu (persoana fizica) si in acelasi timp am si o firma. Doresc sa trec terenul in proprietatea firmei pentru a construi un imobil al firmei pe ... (vezi toată discuția)
Riscurile sunt numai de partea clientului sau si a bancii in cadrul unui imprumut? afass afass buna ziua.relatez urmatorul aspect. am o societate si am contractat un credit pentru construirea unui bloc.banca m-a creditat cu 70% din investitie,terenul era ... (vezi toată discuția)