avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer teren in proprietatea firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer teren in proprietatea firmei

Am un teren al meu (persoana fizica) si in acelasi timp am si o firma. Doresc sa trec terenul in proprietatea firmei pentru a construi un imobil al firmei pe acel teren. Prin ce modalitati pot trece terenul in proprietatea firmei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:45, 1 Februarie 2007
prin contract de vanzare-cumparare.
Contractul de vinzarea/cumpararea banuiesc ca presupune ca firma sa plateasca o suma de bani pt acel teren. Eu ma gindeam la un fel de donatie sau un fel de aport la capitalul social daca se poate. Sau poate exista si alte variante care nu le stiu...
da, exista si aceste variante expuse de tine.....contractul de donatie sau aport la capitalul social. Acum depinde de tine care varianta o alegi. Banuioesc ca in functie de cheltuielile necesare acestor acte vei alege solutia.
Tu ai consultat vreun jurist cand ti-a venit aceasta ideeX-(
Pai daca terenul va deveni proprietatea firmei il poti pierde oricand:((
Inainte de a face acest pas, ar fi bine sa consulti un jurist#-o
Mai bine faci o inchiriere sau un contract in participatiune, prin care tu iti poti pastra proprietatea asupra terenului;)
am vazut cazuri in care in urma unui control de la finante s-a stabilit plata unor taxe la stat, enorme, intre timp s-a facut executarea, s-a constatat ca nu erau acele taxe de platit, ci unele mult mai mici si i s-a restituit suma incasata din vanzarea terenului, bineinteles ca terenul a fost evaluat la 1/4 din pretul pietii:((:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren de la aport cata81 cata81 Am trecut un teren ca aport intr-o SA. Acum vreau sa scot terenul din aport , si sa redobandesc proprietatea lui. Daca stie cineva cum sa fac va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Modificarea capitalului social prin aport in natura (teren). sorin1946 sorin1946 Buna seara, la o societate comerciala cu capital integral de stat, daca se vinde un teren adus ca aport în natură la capitalul social de către primărie si ... (vezi toată discuția)