avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fuga minorului de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fuga minorului de acasa

Fata mea face în octombrie 16 ani si nu mai vrea sa stea cu tatăl ei și vrea să stea cu mine.ce mi se poate întâmpla?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
fiica dvs? teoretic va poate creea neplaceri in instanta, insa copilul face ce vrea, si e destul de mare. Daca va locui la dvs. aveti dreptul sa modificati in instanta cine plateste pensia de intretinere, etc
~ Conținut șters la cerere ~
cazacunicoleta a scris:

Si un tanar de 16 ani nu poate sa raspunda pentru nerespectarea unei sentinte judecatoresti? Adica, atata timp cat e copil face ce il taie capul si nimeni nu il poate trage de urechi daca nu se supune unei hotarari judecatoresti?

Cam asa ceva. Cel putin in relatiile cu parintii (fie ei divortati sau nu), minorului i s-a dat..mana libera. De ex de la 14 ani poate pleca linistit de acasa si poate cere parintilor (prin instanta) o intretinere in valoare de 1/4 din venitul fiecaruia, cel putin pana la majorat. :O

Cat despre subiectul topicului, banuiesc ca fata de 16 vrea sa plece de la tata din cauza ca i se pare ei ca e prea sever si nu o lasa sa faca orice vrea ea. Cu acest "bagaj" va veni la mama. Care mama are de platit in continuare o pensie de intretinere tatalui si, acum, se mai si incarca cu nevoile zilnice ale fiicei...rebele. Asadar minora poate cere ea insasi in instanta sa i se schimbe domiciliul de la tata la mama si pensie de intretinere de la tata. Nu stiu cand s-a acordat domiciliul la tata, dar banuiesc ca a fost pe codul vechi, caz in care tatal este singurul reprezentant legal al minorei. Ca atare mama nu poate initia o actiune in instanta in numele minorei.
~ Conținut șters la cerere ~
Ca sa nu aveti probleme va trebuie hotarare judecatoreasca care sa confere o situatie de fapt dorita de minora.
In caz contrar tatal va poate actiuna in justitie si sa obtina sume de bani care pot depasi 5000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la creștere minor încredintat de instanță petricadracea petricadracea Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat.. La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Divort Pitesti Pitesti In conditiile in care casatoria se desface \"prin acord\" si se stabileste custodia comuna privind copilul, pe ce criterii se stabileste domiciliul acestuia ... (vezi toată discuția)