avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii

Buna dimineata, intrebarea mea este simpla: vreau sa imi iau copii si sa plec nu suntem casatoriti dar avem doi copii unul de 9 ani si celalalalt de 2 ani si jumatate.
Nu ne mai intelegem si consider ca ar fii spre binele tuturor daca am pune punct.
Cum se procedeaza plec pur si simplu, merg la un avocat sau mediator? Care sunt exact pasii?
Mentionez ca el nu este intocmai de acord cu decizia mea atat ca imi doresc sa ne comportam civilizat si sa gasim o solutie sa ne aujute pe amandoi dar cu conditia ca copii sa ramana cu mine.
La avocat mergeti!
Trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca pentru stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti.
daca va puneti de acord, nu aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca.
Asa ca discutati cu tatal copiilor despre mutare si stabiliti impreuna cum isi mentine relatia cu copiii si cum si in ce fel va contribui la intretinerea lor.
Numai in caz ca nu va intelegeti, veti ajunge in instanta ( asistata/ reprezentata sau nu, de avocat) care va hotari in locul dvs, cu cine vor locui copiii si cu cat si in ce fel veti participa la intretinerea lor.
Cu hotarare sau fara hotarare, ambii parinti exercita autoritatea parinteasca.
Veți obține o hotărâre judecătorească și în baza unui acord de mediere. Iar asta într-un timp foarte scurt, cu costuri rezonabile. În cuprinsul acordului de mediere veți stabili, asistați de mediator, cuantumul pensiei de întreținere al minorilor, custodia și veți putea întocmi un plan parental elaborat. Este importantă menținerea unei relații de colaborare între părinți și după separare, pentru binele copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului happymam happymam am dreptul sa obtin domiciliul copilului meu de 5 luni la mine, copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj daca eu si tatal lui ne despartim.Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti unice prin mediere manuelle manuelle Buna seara. Prin mediere se poate stabili exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama, sau este obligatorie custodia comuna? Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)