avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modalitate de incetare contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modalitate de incetare contract arenda

Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2013 si are un contract de arendare inca valabil. Dar noi mostenitorii inca nu am facut succesiunea si nu stiu cand o vom face. Ideea este ca arendasul cunoaste ca tatal meu a decedat insa munceste terenul in continuare iar noi nu primim nici un procent din produse. Mi se pare anormal, in conditiile in care se cunoaste situatia , ea ne spune ca nu ne da nimic pt ca nu acem succesiunea insa in acelasi timp se foloseste de terenul unui decedat. Va rog sa ma indrumati cum sa incetez acest contract de arendare, la ce institutie sa apelez si cum anume as putea sa procedez. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:04, 24 Iunie 2017
1) Contractul de arendare nu inceteaza prin moartea arendatorului (ar fi si culmea sa fie altfel).
2) Contractul de arendare fiind pe perioada determinata si in termen, trebuie respectat.
3) Dvs ca mostenitori potentiali, nu aveti ce sa opuneti arendasului, decat dupa ce dezbateti succesiunea si obtineti Certificatul de mostenitor.
4) Ganditi-va si dvs ce s-ar intampla daca arendasul va plateste dvs arenda si apoi afla ca de fapt nu sunteti mostenitori autentici sau ati renuntat la mostenire sau alte ipoteze de acest fel.

In concluzie, prima institutie la care trebuie sa apelati, este notarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan cris_nedelcovici cris_nedelcovici buna ziua, am urmatoarea problema: suntem 2 frati. Tatal nostru a murit in anul 2000 si nu am facut succesiunea. Ne-a ramas un teren extravilan care e dat in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe numele bunicilor decedati as aprecia ... Laur94 Laur94 Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare: 1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe ... (vezi toată discuția)