Va cer sfatul in urmatoarea problema: angajatorul refuza sa imi elibereze adeverinta de vechime. Motivul este ca, in urma unui proces castigat, trebuie sa imi plateasca drepturile banesti pentru mai mult de 3 ani si sa plateasca catre stat contributiile sociale. Angajatorul nu a refacut statele pe acei ani si nici nu a depus declaratiile rectificative.
Am facut reclamatie la ITMB dar raspunsul lor a fost ca nu au cum sa intervina in aceasta situatie, desi una dintre atributiile lor este de verificare in cazul acestor situatii.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in continuare ( mentionez ca am depus 3 cereri de eliberare a acestei adeverinte in ultimele 6 luni).
Va multumesc.
Sesizati Inspectia Muncii - for ierarhic superior ITM-ului.
Plata contributiilor nu intra in competenta ITM-ului.
OG 86/2003 art.27
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.
....
Buna ziua
gicu05
Lucrez la o firma de constructi in Bucuresti contractul de munca a fost semnat in urma cu trei ani. Am luat legatura cu un inspector de la ITM si intrebarea ... (vezi toată discuția)