avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Responsabilitatea mall-ului cu privire la bunurile din ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Responsabilitatea mall-ului cu privire la bunurile din vestiare

Recent mi-a fost furat un bun de valoare (din patrimoniul PFA-ului propriu) dintr-un vestiar de depozitare al unui mall.
Dulapul a fost deschis folosindu-se cifrul după mai multe încercări.
Fețele hoților sunt surprinse cu precizie de camerele mall-ului, pe toată perioada în care aceștia au umblat la dulap.
A fost anunțată poliția, s-a predat înregistrarea, s-au prelevat amprente, s-a transmis poliției factura produsului, dar nu au fost găsiți hoții după o săptămână. Mai am speranțe de 1% că aș putea recupera bunul. Cred că a ajuns demult la vreo casă de amanet.
Întrebarea mea este următoarea: mall-ul are vreo responsabilitate asupra bunurilor depozitate în acele dulapuri? Poate fi solicitată msll-ului contravaloarea produsului?
Precizez că parola dulapului nu a fost una simplă, iar poziția corpului deasupra tastaturii împiedica citirea codului din împrejurimi, lucru confirmat și de către anchetatori după vizionarea înregistrărilor.
De asemenea, am un număr de înregistrare al plângerii penale. Nu știu ce aș putea face mai departe ca să se înțeleagă la secția de poliție că mă interesează cursul anchetei și că n-o las moartă.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 17:47, 10 Iulie 2017
Fiind cu cifru, paznicul nu cred ca isi putea da seama ca il va sparge cineva.
Bunul nefiind dat in grija unui paznic nu pare sa fie de vina magazinul.
Nu există paznic lângă dulapuri.
Depozitarea este un serviciu oferit de către mall în incinta acestuia. Sistemul de asigurare a conținutului este tot al mall-ului, fie că este cifru, cheie, cartelă, etc. Este un sistem la care are acces doar mall-ul în afară de client.
Eu las un bun în grija mall-ului, ca și când l-aș lăsa unui paznic care este angajatull lor.

Așa funcționează raționamentul meu.
Cititi contractul semnat cu privire la acel seif si o sa înțelegeți ce obligații și-a asumat cealaltă parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt bicicleta, politia incapabila elizatutuianu elizatutuianu Buna ziua, Acum o luna si jumatate mi s-a furat bicicleta de la rastelul unui mall, supravegheat video. Am depus la politie o sesizare de furt in care am ... (vezi toată discuția)
Sistem de alarma - montare de sc specializata atamax atamax Daca detin un spatiu de vanzare de 200m unde ma clasific , ca am avut control si spunea ca imi trebuie proiect pt camerele video dar in lege spune ,, spatii ... (vezi toată discuția)
Furt la locul de munca hutanu adriana hutanu adriana in noaptea de revelion ma aflam la locul meu de munca ,lucrand ca si receptionera dar tot in acea noapte aveam in atributie de a sevii 50 de pers in ... (vezi toată discuția)