Buna seara,
Locuiesc la parterul unui bloc dintr-un cartier rezidential iar in spatele blocului pe lungimea apartamentului meu si a celui de langa exista spatiu comun format dintr-un trotuar ingust de beton si 2m de pamant. Parterul nu este inalt si am usa de acces direct din casa in spatele blocului. Apartamentul de langa nu este locuit iar vecinii si-au amenajat un loc de relaxare, masa, banca si si-au facut un obicei zilnic de a sta acolo plimbandu-si copii si jucandu-se cu ei in permanenta pe sub geamurile mele. De multe ori s-a intamplat sa se opreasca si sa se uite la mine in casa intrucat copii ii plimba pe trotuar. Eu am amenajat acel spatiu dintr-un capat in altul, am pus gazon si flori am doar in ghivece. Pentru siguranta dar si pentru intimitate am facut un gard simplu din plasa intre cele 2 apartamente DAR cu o poarta de acces pentru toata lumea care nici macar nu se inchide. Cand a fost adusa in discutie majjoritatea au fost de acord insa acum unul din vecini face scandal ca el nu e de acord si e mai mult chestie de orgoliu ca el vrea sa treaca exact pe unde e gardul nu pe poarta. Eu am si un caine de talie mare si poate de multe ori as vrea sa stau si eu la o tigara si sa il iau cu mine dar nu pot sa ii dau drumul pt ca sunt copiii. Si atunci utilitatea portii e justificata plus ca am specificat clar ca nu ingradesc accesul acea poarta ramanand tot timpul deschisa.
El ma ameninta ca o sa o distruga si ca nu vrea sa o vada si sa ma apuc sa sttrang semnaturide la vecini. Este ok cum am procedat ca am facut acea poarta ca sa am si eu putina intimate? Daca strang 50+1 semnaturi poate sa mai faca ceva? Multumesc!
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun,de regula apartin domeniului public,respectiv proprietarul nu are dreptul sa ocupe ,sa ingradeasca ,sa foloseasca domeniul public fara acordul autoritatii publice locale
Referitor la interesul dv pentru un caine de talie mare si poate de multe ori as vrea sa stau si eu la o tigara si sa il iau cu mine dar nu pot sa ii dau drumul pt ca sunt copiii.,nu omiteti aspectul important ca exista dispozitii concrete pentru detinatorii de animale de companie cand se afla cu animalele de companie pe domeniul public