avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestare martori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestare martori

Dacă 1,2 lucruri declarate de martori se dovedesc, minciuni/false, se poate contesta toată declarația? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:23, 26 Iunie 2017
Puteti contesta orice doriti, important e ceea ce considera judecatorul a fi relevant.
Pentru mărturie mincinoasă le puteți face plângere penală.
Mărturia mincinoasă sub jurământ se pedepsește cu închisoare sau amendă penală.
Ca sa conteste cu succes declarația de martor trebuie să aveti contraprobe.
Si pentru avocați e greu de facut cu succes asa ceva pentru ca este mult de lucru.

Si pentru o plângere penală trebuie să dovediți că au mințit și să dovediți dincolo de orice dubiu conform legislației penale.

La proces exista posibilitatea ca avocatul să pună întrebări la martori și să îi prindă cu mata in sac.Daca nu se procedează asa este foarte greu de dovedit ulterior daca nu exista contraprobe.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se da NUP si cand exista contraprobe.
Asa cum s-a arata mai sus, rolul hotarator il au contraprobele:martorii dvs,inscrisuri,daca nu aveti contraprobe solide este greu de dovedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am atras degeaba atenția asupra unor declarații mincinoase. ce pot face, cui să-i cer ajutor? ilaenucamar ilaenucamar trăim în România ,stat de drept în care potrivit Constituției sunt prevazute drepturile cetățenilor acestei tarii . E doar o mare minciuna ! am atras ... (vezi toată discuția)
Contestatie judecator camera preliminara leopoldsimon leopoldsimon Totul a inceput in urma unei altercatii dintre nepotelul meu elev in cls a 4 a si alt elev .In ziua urmatoare mai precis in data de 31 Mai mi-am dus nepotelul ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa - martor in eroare uwritetherules uwritetherules Am fost reclamant intr-un proces civil, iar sentinta mi-a fost nefavorabila. Aceasta s-a bazat pe inscrisuri si pe declaratiile a trei martori. Ca atare, eu ... (vezi toată discuția)