avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... retragere asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

retragere asociatie de proprietari

stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea apartamentului.,nemaifolosind casa scarii blocului respectiv. As vrea sa stiu cum pot sa ma retrag de la cheltuielile ce revin locatarilor privind iluminatul si curatenia casei scarilor. C u respect astept raspuns .
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 09:52, 27 Iunie 2017
patitul061 a scris:

Almaris a scris:

Daca plecati 1 an din tara si apartamentul ramane in proprietatea dvs, veti plati curatenia pe casa scarii etc. Asa prevede legea si asa este normal, un bloc se administreaza, igienizeaza, repara indiferent de usa pe care intra proprietarii sau daca acestia decid sa locuiasca in apartentul detinut sau nu.


Nu va plati femeia de serviciu daca nu locuieste in apartament.


De ce sa nu o plateasca atata timp cat HG 1588/2007 afirma:

''Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii, personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, cheltuieli pentru curăţenie.''

Proprietarului ii revine cota din partea comuna indiferent daca locuieste sau nu. Iar curatenie se face pe ceea ce ii revine din partea comuna chiar daca sta sau nu in apartament.
La asociatia noastra ,daca anunti ca nu locuiesti in apartament nu platesti pt femeia de serviciu " Cheltuieli pt curatenie " nu este egal cu salariu femeii de serviciu.La cheltuieli pt curatenie intra achizitia de :maturi, faras, detergenti, mopuri etc.
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Asociatia dvs trebuie sa respecte legea si sa imparta cheltuielile cu personalul care face curatenie pe cota indiviza de proprietate. Articolul de lege spune foarte clar ''personalul angajat sau contractat''. Femeia de serviciu se incadreaza ori intr-o categorie sau in alta. Iar spre finalul articolulul spune explicit ''curatenie''.

Ca sa va dati seama ca este asa trebuie sa aducem in discutie si ce spune legea cu privire la cheltuielile pe nr de persoane. Astfel, HG 1588/2007

''Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.''

Nu se mentioneaza curatenia in niciun fel. Cota indiviza desi este un procent abstract, fiecarui proprietar ii revine o bucatica din partile comune, iar pe acea bucatica se face curatenie indiferent daca locuieste sau nu in apartament.
Cheltuielile cu farasu' , matura si detergentii sunt cheltuieli administrative si se repartizeaza pe cpi.
Si cat e de mare cheltuiala asta la dvs incat sa merite discutia? Sau daca nu ar fi intretinuta curatenia "in spatele dvs" , nu v-ar pasa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati la apartament nelocuit errika errika Buna Am si eu o intrebare... Detin un apartament din 2010 la un bloc cu 5 et..Administratorul imi calculeaza cheluielile de bloc pe o pers care e ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli privind spatiile comune cobuzi cobuzi ....pe baza caror criterii se repartizeaza cheltuielile aferente curateniei pe casa scarii,iluminatul pe casa scarii si functionarea liftului? (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)