avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Am nevoie de sfaturi
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Am nevoie de sfaturi

Sunt studenta la UPG Ploiesti. Am intrat pe un loc cu taxa deoarece in trecut am mai studiat 2 ani la buget in cadrul unei alte facultati.
La inceputul semestrului 2, anul acesta, am fost instiintata in aula unde se tinea cursul in momentul acela ca ma numar printre cei care vor trece la buget, in urma rezultatelor foarte bune.
Cu doua saptamani inainte de incheierea cursurilor am mers la secretariatul facultatii pentru obtinerea unei adeverinte necesara unui internship. Acolo am fost supusa unui interogatoriu deoarece se pare ca doamna secretara a gresit atunci cand m-a trecut la buget, eu neavand acest drept. Din tipetele dumneai am inteles ca isi va acoperi greseala utilizand de cei doi ani care mi-au ramas asigurati de stat. Mi s-a cerut sa aduc o adeverinta ca am studiat in alta parte, ceea ce mi s-a parut ridicol si nu m-a instiintat nimeni ca se va schimba ceva in privinta statutului meu. A trebuit sa parasesc incinta la invitatia grosolana a acestei secretare, mi s-a mototolit adeverinta pe care o asteptam cu replica "nu-ti mai dau nimic" si tipetele isterice "sa aduci bursa inapoi, sa aduci banii ca tu n-aveai dreptul!". Am iesit plangand, n-am inteles ce mi se reprosa daca ea comisese greseala.
Lucrurile au decurs normal si am sustinut verificarile pana la inceperea sesiunii fara sa ma anunte nimic. Mentionez ca in alte imprejurari cand am intarziat plata unei transe am fost somata sa platesc, chiar de catre profesori, dar dumnealor nu stiau nimic.
In ziua primului examen din sesiune am fost stupefiata ca in dreptul meu scrie exmatriculat, ca nu pot sustine examenul si nici urmatoarele din cauza neachitarii taxei de scolarizare!
Mi s-a spus ca ori achit suma de 2600 lei, cuantumul taxei pe un semestru plus bursa de merit, ori aduc o adeverinta care 'atesta' ca mai pot studia la buget. Am scris in ghilemele pentru ca nu ma pot duce la fiecare facultate din Romania sa cer adeverinte, si nu inteleg de ce sunt tratata preferintal. Eu am fost sincera inca de la inscriere si am expus situatia in amanunt, obtinerea acelei adeverinta va dura, am aflat dezamagita. Oricum ea nu atesta faptul ca n-am studiat si la alte facultati, de-asta stiam ca se merge pe declaratii pe propria raspundere.
In momentul asta nu pot sustine examenele, desi situatia mea universitara e exceptionala. Din punctul meu de vedere aceasta doamna a savarsit nenumarate neregularitati pentru care nu a fost sanctionata nici macar verbal.
Mi-a interzis dreptul la munca, am pierdut acel internship pentru ca aplicatia mea n-a fost completa.
A refuzat indeplinirea obligatiilor ei profesionale, mototolind acea adeverinta.
S-a jucat cu situatia mea universitara, nu inteleg cum imi poate modifica statutul peste noapte. Din spusele ei e posibil sa fi efectuat aceasta modificare dupa incheierea cursurilor, in timpul sesiunii.
M-a insultat in mod repetat, de asta s-au plans si alti studenti.
Nu m-a instiintat in niciun fel ca as avea taxe de platit si cand a survenit modificarea.
M-a supus unui stres emotional extrem chiar in ziua examenului pentru care m-am pregatit in decursul intregului an, afland ca sunt exmatriculata.
Cum o pot trage la raspundere? Este normal sa mi se ceara achitarea taxelor acum? Sa mi se ceara restituirea bursei?
Cel mai recent răspuns: Cupcake , utilizator 17:09, 25 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns!
In contractul de studii universitatea isi asuma obligatia de a repartiza locurile bugetate la inceputul anului universitar. Alte situatii nu sunt prevazute, si nu e mentionat nicaieri ca astfel de modificari pot aparea exclusiv la inceputul anului universitar.
De asemeni nimic despre instiintari cu privire la schimbarea statutului (buget sau taxa). Mi se pare aberant, am fotografiat listele cu studentii neadmisi la examene pentru neplata taxelor, care au fost afisate pe data de 8 iunie cu noua zile inaintea inceperii sesiunii iar eu nu figurez pe aceste liste care se afla si acum pe pereti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare facultate Dumi13 Dumi13 Ma puteți ajuta cu o informație, va rog? Este vorba despre un student care a absolvit 3 ani de facultate, promovând toate examenele in cei trei ani, fara ... (vezi toată discuția)
Nelamurire inscriere la a doua facultate costi_f2000 costi_f2000 Buna ziua, In prezent sunt student la Facultatea de Drept in anul I, la buget, fiind admis in sesiunea iulie 2019. Acum, in sesiunea iulie 2020 doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Reinmatriculare in anul i theo38 theo38 buna ziua, in temeiul celor de mai jos considerati ca un student care a depus cerere de retragere in 12 septebrie , in conditiile in care nu s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)