avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Obtinere autorizatie constructie mansarda pe o casa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Obtinere autorizatie constructie mansarda pe o casa veche mostenita, in zona fara PUZ

Am mostenit de la bunicii mei o casa situata in centrul orasului, intr-un cartier unde sunt si case vechi, dar si case noi, cu etaj. Doresc sa construiesc o mansarda deasupra casei mostenite, fara sa modific forma cladirii, doar casa scarii de acces la mansarda ar urma sa fie adaugata in afara cladirii existente.
Am solicitat o autorizatie de constructie la primarie si mi-a fost refuzata, pe motiv ca zona respectiva nu are PUZ.
Ce pot face ca sa obtin autorizatia de constructie, pot solicita sa imi fie data in baza PUG? Sau ce alta modalitate de a obtine autorizatia ar exista? Cine trebuie sa faca acest PUZ, presupun ca primaria, si in cazul in care nu o face, nu inseamna asta ca mi se incalca dreptul de a imi folosi proprietatea pe care o am? Mi s-a spus sa fac singur acest PUZ, pentru tot cartierul, ceea ce este o aberatie, vecinii nu sunt interesati si ar costa ff mult!
Astept un sfat sau o idee si va multumesc!

Alte discuții în legătură

Trecerea din teren extravilan in teren intravilan MariaAna2211 MariaAna2211 Buna ziua, am si eu o problema legata de trecerea unui teren extravilan in teren intravilan , Precizez faptul ca pe terenul extravilan care se doreste a fi ... (vezi toată discuția)
Constructie de mansarda la casa din caramida doar cu parter mihaicopacescu mihaicopacescu Va rog sa-mi spuneti,daca vecinul meu a depus o cerere de autorizatie pentru constructia unei mansarde deasupra imobilului sau, care este din caramida doar ... (vezi toată discuția)
Va salut , o vaga nelamuriere despre planul de urbanism zonal "puz" dany_maris dany_maris Va salut ,problema este respigerea dosrului in nenumarate randuri de catre prinaria din arad sub pretextul ca nu exista un puz .pt zona in care doresc ca ... (vezi toată discuția)