avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitante RC pe denumirea veche
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitante RC pe denumirea veche

O firma infiintata la RC in feb 2009, nepl TVA ,nu are activitate, apoi in august 2009 isi schimba denumirea si incepe activitatea.
Am doua intrebari:
1. la chelt. constituire se i-au in considerare si chitantele cu vechea denumire ?
2. plafonul de 35000 euro se calculeaza din februarie sau august?
Cel mai recent răspuns: miauca , utilizator 17:45, 25 Septembrie 2009
1 Da
2 de la infiintare.
Schimbarea denumirii nu inseamna ca s-a infiintat o soc noua, CUI a ramas acelasi.
da , se iau in consideratie toate cheltuielile de la infiintarea societatii.
Plafonul se calculeaza de cand l-ati depasit in cazul in care nu ati optat pt plata TVA de la infiintarea firmei
sau ,
de la inceput in cazul in care ati optat pt plata TVA de la infiintarea firmei.
:luck:
daniela vorovenci a scris:

da , se iau in consideratie toate cheltuielile de la infiintarea societatii.
Plafonul se calculeaza de cand l-ati depasit in cazul in care nu ati optat pt plata TVA de la infiintarea firmei
sau ,
de la inceput in cazul in care ati optat pt plata TVA de la infiintarea firmei.
:luck:

Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti.
Firma este neplatitoare de tva si este vorba de plafonul de scutire de 35000 euro la cursul de la data aderarii.
In termen de 10 zile din data de intii a lunii urmatoare depasirii plafonului (in cazul nostru proportional cu per ramasa de la infiintare si pina la sf anului, fractiunea de luna considerindu-se luna calendaristica intreaga cf art 152 alin 5) trebuie sa solicite inreg in scopuri de tva.
Adica 35000*curs aderare*12/11 luni.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
t.simona, utilizator
multumesc pt raspuns.
o zi buna.miauca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva talmacel talmacel Buna ziua, Am o problema cu o firma infiintata in anul 2007, si in anul 2009 in noiembrie a depasit plafonul de tva de 35000 euro. Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Plafon venit in scopul inregistrarii de tva ginan ginan Stimati Domni, Care este plafonul venitului pt. care o I.I. neplatitoare de TVA este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA, si la care curs al Euro se ... (vezi toată discuția)
Plafon 35000 euro ani_muresan2000 ani_muresan2000 am depasit plafonul de 35000 euro la cursul de la data aderarii in luna decembrie 2009 ,cu ce data voi deveni platitor de tva si ce operatiuni contabile ... (vezi toată discuția)