Am o problema mare cu o firma de repartitoare; nu-i dau inca numele. Indiciul este faptul ca aceasta firma aloca coloanelor de 3 ori mai mult decat precedentul prestator. O analiza mai detaliata arata ca respectiva firma perverteste logica fizicii cuplajului termic dintre repartitor si elementul de incalzire. Concret la radiatoare, unde repartitorul sta intre elementi si are contact fizic cu elementii numai pe muchii, firma pune factor de cuplaj de 1 iar la coloane unde repartitorul comun este in contact direct si intim cu teava din subsol pune factor de 1.61. Logica fizicii este exact invers la radiatoare cuplajul fiind mult mai lax.
Am facut petitii la:
- firma: detaliaza numai cuplajul de la repartitor comun (de acolo am 1,61) dar nu sufla o vorba despre cel de la radiatoare. Repartizarea este un proces cu suma fixa (valoarea facturii RADET) si prin urmare orice diminuare artificiala la radiatoare se manifesta printr-o crestere corespunzatoare la coloane.
- ANRE: la prima petitie s-a ascuns in spatele dreptului de proprietate intelectuala asupra datelor tehnice ale repartitorului spunand ca a verificat firma si e OK iar la a 2-a petitie s-a spalat pe maini si m-a trimis la primarie
- Av poporului unde am reclamat ANRE: s-a spalat pe maini si m-a trimis la primaria de sector
- ANPC: nu raspunde deloc; dupa 30+15zile cu 2 reveniri ale mele - mucles
- primaria de sector: s-a spalat pe maini - nu poate interveni in contracte private
- PMB: deabia la revenirea de dupa 30 zile mi-a trimis copia dupa scrisoarea catre firma prin care cere datele tehnice.
Ma gandesc ca, dupa cele inca 30 zile acordate PMB si in lipsa unui raspuns adecvat al acesteia, sa fac plangere penala pt fals, uz de fals si inselaciune. Nu am facut asa ceva nicodata si nu stiu cu ce se mananca.
Ce ma sfatuiti?
ps. Am facut facultate in domeniu si, chiar daca pe vremea mea nu existau repartitoare in Romania, stiu ce vorbesc. Simplul fapt al multiplelor "spalari pe maini" este un indiciu major al malversatiunii. Dupa stiinta mea este o practica constanta a respectivului prestator, probabil la mii de blocuri.
Sfatul meu este sa renuntati la repartioarele de caldura astfel va fi mai bine pentru confortul dv. si mai bine pt. constructia cladiri care va fi incalzita uniform .
dupa cum a-ti avut de umblat decizia se afla la dv.
sunt impuse de lege si de UE si este f bine asa. ideal era contorizare individuala dar nu se poate din cauza mostenirii comuniste - necesar distributie orizontala ca la gaze.
problema este ca la Romanica, ca de obicei, totul este pervertit
ps. n-am umblat deloc, totul pe email. am tocit doar neuronii.
Sa renuntati.
Daca tot ati facut o facultate in domeniu, trebuie sa va updatati cunostintele.
Robintele termostatate deregleaza instalatia si trebuie facuta echilibrarea hidraulica a instalatiei interioare si a retelei, la bransamnet.
Repartitorul comun nu exista in stiinta, in standardul european 834 privind repartitoarele. este o prosteala romaneasca.
Contorizarea pe orizontala nu va rezolva problema, si in acel caz e obligatorie echilibrarea hidraulica.
Plus ca nu exista factori de corectie privind incalzirea indirecta dintre apartamente, pe care nu o pot inregistra nici repartitoarele, nici contoarele de apartamente