avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tutela ruda gradul 1 probleme pshice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tutela ruda gradul 1 probleme pshice

Buna ziua,
Ma intereseaza cum se procedeaza pentru preluarea tutelei a unei rude de grad 1 (sora majora), cu probleme psihice?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 18:53, 25 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
nu are, este persoana majora, cu schizofrenie paranoida de 30 ani, multiple internari. medicul a recomandat sa o pun sub tutela dar nu mi a dat recomandare scrisa. as vrea sa stiu daca la depunerea dosarului pentru tutela trebuie sa fie aceasta recomandare si ce alte documente.
multumesc
În acest caz trebuie sa faceți în instanta dosar de punere sub interdicție a persoanei respective. Va trebuiesc o mulțime de acte. Apelați la un avocat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile și obligațiile tutorelui celui pus sub interdicție? nyusziful nyusziful Buna ziua. Se doreste punerea sub interdictie a unei persoane varstnice, cu handicap mental (nu mai discerne, nu isi mai cunoaste fiica etc.) Aceasta actiune ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament, proprietar cu avc yellowtulip yellowtulip Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu intentia fratelui cel mic de vanzare a apartamentului parintilor! In contract sunt trecuti propietari mama care ... (vezi toată discuția)
Dementa mixta MILESCU MILESCU Buna ziua! Socrul meu sufera de dementa mixta. Cum poate obtine sotia mea drept de semnatura in locul lui? Am inteles ca in istanta.. Ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)