avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza pensia cu punctul de pensie de 1000 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza pensia cu punctul de pensie de 1000 de lei

Am pensia de 720 lei de la ultima marire din ian 2017 .Cat v a fi de la 1 iulie 2017?,cum se calculeaza ?
Cel mai recent răspuns: nistorsofia , utilizator 22:10, 25 Iunie 2017
Se inmulteste numarul de puncte (sunt scrise pe cuponul de pensie) cu 1.000 lei si se obtine suma bruta a pensiei. Se calculeaza 16 % raportat doar la suma din pensia bruta care depaseste 2.000 lei. Impozitul calculat se scade din pensia bruta si se obtine pensia neta.
In functie de punctajul mediu anual avut pe cupon cuantumul pensiei poate fi:
783, sau
784 lei
asta stiam si eu, dar cica se raporteaza la salariul mediu pe economie ,nu stiu daca m am exprimat bine
Valoarea punctului de pensie nu va ajunge niciodata la 45% din salariul mediu brut pe economie.
Asta ar insemna ca la acest moment sa fie 1409 lei
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez sef bucatar .sa inchis autoservirea si a ramas deschis doar bufetul la care mananca 600persoane micul dejun zilnic marcu constantin marcu constantin Patronii vor sa semnez un act aditional in care se specifica micsorarea salariului minim pe economie .mai am 2 ani pana sa es la pensie.. Cu cat ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o nelamurire in dec 2022 am primit pe cuponul de ... arhirie vasile arhirie vasile buna seara am o nelamurire in dec 2022 am primit pe cuponul de pensie 2270 lei din care era trecut impozitul de 27 lei si rest a ramas 2243 acum in ian 2023 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe urma as ... Banu Cristiana Banu Cristiana Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe urma as reduce la 6ore programul, cam cât ar ajunge pensia? (vezi toată discuția)