avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lucrez sef bucatar .sa inchis autoservirea si a ramas ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lucrez sef bucatar .sa inchis autoservirea si a ramas deschis doar bufetul la care mananca 600persoane micul dejun zilnic

Patronii vor sa semnez un act aditional in care se specifica micsorarea salariului minim pe economie .mai am 2 ani pana sa es la pensie.. Cu cat ma afecteaza la pensie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:30, 10 August 2017
Salariul minim pe economie a crescut de la 01.02.2017 la valoarea de 1.450 lei/ luna. Nu a scazut.
Contributia la pensie se calculeaza si se plateste la valoarea salariului. Daca va scade salariul, scade si valoarea contributiei platite pensie, deci la data pensionarii se va lua in calcul o valoare mai mica a contributiei dvs. si automat punctajul mediu va fi mai mic.
Punctajul mediu calculat pentru fiecare pensionar se inmulteste cu valoarea punctului de pensie si se obtine valoarea pensiei in plata. Daca pensia in plata este mai mica de 2.000 lei, nu se plateste contributie la sanatate si nici impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia cu punctul de pensie de 1000 de lei nistorsofia nistorsofia Am pensia de 720 lei de la ultima marire din ian 2017 .Cat v a fi de la 1 iulie 2017?,cum se calculeaza ? (vezi toată discuția)
Calcul pensie raluciii raluciii Buna ziua, Întrebarea mea se refera la următoarele: cum este luat in calcul pt stabilirea pensiei salariul brut al unui om, este adevărat ca ceea ce ... (vezi toată discuția)
Vechime ccc mirela 20 mirela 20 Buna ziua, Am vb. le tel. cu o doamna de la informatii (casa de pensi) pt o pensie pe caz de boala. In urma discutiei am aflat ce ma interesa : Daca se ia in ... (vezi toată discuția)