avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe urma as ...

Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe urma as reduce la 6ore programul, cam cât ar ajunge pensia?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:03, 5 Februarie 2024
În prezent pensia nu poate fi mai mică de 1.281 lei.
Garantat veți primi pe cupon cel puțin 1.281 lei.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Valoarea pensiei nu are legatura cu timpul de lucru , ci de venitul pe care il veti realiza . Punctajul lunar de pensie ( care , insumat pe an calendaristic si impartit la 12 - rezulta punctajul pe acel an ) se calculeaza impartind venitul dvs. la valoarea salariului mediu pe economie din perioaa respectiva . Adunand punctajele anuale - calculate asa cum v-am spus , suma lor reprezinta punctajul dvs. pentru pensie . Acesta se inmulteste cu valoarea punctului de referinta ( care , de la 01.09.2024 , va fi 81 lei ) . Acestea sunt prevederi ale Legii 360/2023 , care intra in vigoare la 01.09.2024 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ... Silvy93 Silvy93 Buna ziua,știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ani lucrați și 2 de armata?.O zi bună (vezi toată discuția)
Ce reprezinta punctajul de pe talonul de pensie? myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : pe taloanele de pensie ale parintilor mei se afla un punctaj ce reprezinta acel punctaj? (vezi toată discuția)
Buna ziua am primit decizia de pensioanre anticipata partial ... nora 1 nora 1 Buna ziua Am primit decizia de pensioanre anticipata partial si as vrea sa stiu cum se ajunge de la numarul total de puncte la punctajul mediu anual si unde ... (vezi toată discuția)