avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil

As dori sa divortesc însă mi as dori sa știu în ce condiții as putea face ăsta și ce va presupune.
Suntem căsătoriți de 1 an și locuim de 7 ani împreună. Avem un copil de 2 ani.
Ambii lucram pana mă ora 17 iar copilul merge la grădiniță privata cu program prelungit.
Avem o "mașină " dar este pe numele socrilor.
Avem un apartament luat prin prima.casa dw câteva luni.
Îmi doresc sa păstrez copilul însă nu prea este de acord.
Ce condiții ar trebui implinte ca sa păstrez copilul având în vedere ca ,dacă mă mut va trebui sa îmi caut de chirie .
Ca și salarii diferența este de 300 de lei net mai mult el fata de mine.
Ce obligații ar avea el?
Ce se va împărți ?
În mare cât m-ar costa un divorț ?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:11, 26 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti locuinta si va judecati bine aveti sanse mari sa obțineți minorul.

Costul diferă de la avocat la avocat si în funcție de dificultatea procesului.
Tocmai ,nu am decat cea care o luasem amândoi prin prima casa după căsătorie, de câteva luni. Care cu siguranță va rămâne el deoarece a investit mai mult el și nu as avea nimic împotriva.
Dacă mă mut cu chirie ar fI un impediment sa pot avea copil la mine ?
Nu există niciun impediment să se stabilească domiciliul copilului la dvs. dacă locuiţi în chirie, important este ca locuinţa să fie decentă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă traiul în comun nu mai este posibil, căutați va un loc cu chirie. Având în vedere vârstă copilului în mod sigur domiciliul.acestuia se va stabili la dvs . Contactați un avocat.
daca nu va intelegeti sa divortati amiabil si ajunget in instanta criteriile in functie de care decide indtanta sunt:
-atasamentul copilului
-varsta acestuia
-conditiile de trai pe care ptuteti sa le asigurati
- comportamentul dvs general

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

copilu poate ramane la tata Ionita14 Ionita14 Daca divortez de sotie io ca tata pot pastra copilu? Sotia nare locuinta sta cu cghirie are un salariu de 2000 lei pe luna din iei plateste rata la banca 1000 ... (vezi toată discuția)
Buna. doresc sa depun actele de divort. sotul este de acord si ... CristianaH CristianaH Buna. Doresc sa depun actele de divort. Sotul este de acord si el. Nu ne intelegem in ceea ce priveste custodia celui mic. Eu speram la o custodie comuna,sa ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort, recuperare cheltuieli amenajari apartament, custodie minor sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Urmeaza sa divortez si as dori sa aflu cateva informatii in legatura cu partajul. Locuiesc din septembrie 2009 in casa sotului meu pe care a ... (vezi toată discuția)