avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARASIRE DE DOMICILIU
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARASIRE DE DOMICILIU

Bună, întrebarea ar fi,sunt divorțată ,avem un copil
> de 16 ani, custodie comună,domiciliul minorului stabilit la mamă în
> locuința comună cu tatăl.Am părăsit locuința după mai multe luni de
> tensiune neputând ajunge la o înțelegere.Mentionez că minorul a rămas cu
> tatăl,care mă amenință că mă cheamă în instanță pentru părăsire de
> domiciliu și copil minor.Ma interesează consecințele plecării mele.Va
> multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:57, 26 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va obliga nimeni sa convietuiti daca nu va mai intelegeti.
Va rog sa imi spuneti daca pot pierde custodia copilului.
Am plecat de la domiciliu unde imi cresteam copilul sa muncesc in Bucuresti si am convenit cu tatal copilului ca pentru urmatoarele 6 luni acesta sa ramana in ingrijirea sa la aceeasi adresa la care am stat si eu cu copilul.Apartamentul este proprietate comuna fostul sot locuind in alta parte pana la momentul plecarii mele.Multumesc
Autoritatea părintească este comună ca regulă generală, și o veți exercita în comun pe mai departe.
Dvs exercitati impreuna autoritatea parinteasca, asa ca dacă v-ați înțeles sa rămână im grija lui o vreme, nu înțeleg ce vrea.
Puteți sa luați copilul cu dvs sau sa puneți pe cineva sa aibă grijă acasă de el, dacă tatăl nu e im stare.
Vb de un copil de 16 ani, nu mai e cazul sa va îngrijorați ca veti pierde copilul, oricum, nu din vina tatălui..
daca tatal promoveaza o actiune pe art 403 cod civ -pentru schimbarea domiciliului si minorul ( care este audiabil spune ca vrea sa ocuiasca cu acesta) puteti pierde custodia copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt insarcinata si sotul meu ma constrange sa imi ... Cristina1091 Cristina1091 Buna seara, sunt insarcinata si sotul meu ma constrange sa imi parasesc domiciliul. Chiar mi-a luat cheile si nu doreste sa mi le inapoieze ca sa pot sa intru ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu? Nicoleta20_14 Nicoleta20_14 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la cateva intrebari legate de divort: *daca imi copilul si plec la mama, se considera parasire de ... (vezi toată discuția)