Buna seara, sunt insarcinata si sotul meu ma constrange sa imi parasesc domiciliul. Chiar mi-a luat cheile si nu doreste sa mi le inapoieze ca sa pot sa intru in apartament cand doresc pt a-mi lua lucrurile. As dorii sa stiu daca divortez cum pot obtine custodia copilului nenascut. Imi e frica ca o sa vrea sa imi ia copilul. Care e cea mai sigura varianta de divort? Cum ar trebui sa procedez?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
nu putem vb de custodie cat nu exista un copil, dupa ce nasteti , veti rezolva si prblema asta. O sa cereti sa locuiasca cu dvs, sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, sa plateasca pensie.
chiar credeti ca o sa vrea sa va ia copilul ? ce sa faca cu el? Mi se pare o teama neintemeiata , mie imi pare ca vrea sa scape de dvs cu tot cu copil.
daca v-a dat afara din casa, mergeti la politie si faceti plangere.
O sa vrea sa ia copilul ca mi-a zis ca el nu isi lasa copilul asa. Plus ca, chiar daca plec eu din casa ca m-a dat el afara din cate stiu poate sa spuna ca am abandonat domiciliul. Si eu nu am cum sa dovedesc ca ma da afara.
Formulati in instanta cerere de divort ca să aveți atunci justificarea plecării de acasă. Pana se finalizează procesul se naște și copilul și o sa va completați cerere solitand ca minorului sa-i fie stabilita locuinta la dvs.
Contactați un avocat pentru ca singura nu va puteți descurca.
In primul rand nu exista parasire de domiciliu. In al doilea rand trebuie sa aveti probe ca ati fost data afara (sms uri, convorbiri).
In al treilea rand, daca exista orice fel de violenta (fizica, emotionala/psihica, financiara) aveti posibilitatea sa solicitati un ordin de protectie prin care chiar dvs sa solicitati evacuarea sotului din locuinta.
In al patrulea rand, trebuie sa va ganditi bine daca puteti continua o casalatorie de acest gen, sa cantariti partile bune si cele rele si sa va luati propria decizie.
La acest moment divortul este unul fara copil asa incat poate fi facut la starea civila, la notar sau in instanta.
Copilul va avea ca tata pe sotul dvs, indiferent daca veti mai fi sau nu casatoriti la data nasterii lui. Veti exercita in comun autoritatea parinteasca. Fiind atat de mic nimeni nu va lua copilul de la dvs (cu exceptia situatiei in care sunteti consumatoare de substante interzise, cand suferiti de o boala psihica acuta care va pun in imposibilitate de a avea grija de nou-nascut de ex). Capul sus, aveti va grija de dvs si de copilul inca nenascut, stiind ca starea psihica a mamei este f importanta pt viata care se naste. Nu permiteti niciun fel de abuz, de nicio categorie.
Dupa nastere decideti - daca se va putea - de comun acord zilele de vizita ale tatalui si pensia de intretinere. Daca nu veti ajunge la o intelegere va decide instanta de tutela.
Aveti posibilitatea legala sa ii solicitati sa contibuie la costurile legate de controalele prenatale si de nasterea in sine. De asemenea aveti posibilitatea sa il obligati sa va plateasca o chiriei lunara.
Custodie copil
loredana39
buna ziua,avand in vedere ca urmez un tratament pt depresie si am fost internata la un spital de boli psihice pt aceasta,ma poate afecta in vreun fel in cazul ... (vezi toată discuția)