avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de acordare Concediu Prenatal PFA - situatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de acordare Concediu Prenatal PFA - situatie speciala

buna ziua,

Stiu ca pentru a putea beneficia de concediu prenatal ca si PFA, este suficient sa cotizezi cu cei 0.85% din venit cel putin o luna in ultimul an.

Situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata in 37 saptamani si am cotizat cu cei 0.85% 2 luni (februarie si martie 2017). Am avut un PFA pe care l-am suspendat in 27 martie 2017. Am intrat in concediu prenatal in 24 aprilie 2017.

Am dreptul la concediu prenatal? Stiu ca femeile insarcinate au un status special: "Chiar dacă nu mai îndeplinesc condițiile, femeile care nasc în termen de nouă luni de la pierderea calității de asigurat au dreptul la acest concediu de maternitate. Totuși, pentru a primi concediul și indemnizația, mama trebuie să dovedească prin acte oficiale eliberate de angajatori că pierderea calităţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile ei".

Am fost anuntata in urma cu 3 zile ca nu as avea dreptul la acest concediu.

Multumesc anticipat pentru ajutor,
Camelia
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:47, 26 Iunie 2017
trebuie sa contestati solutia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara loc de munca pot intra in prenatal? CristinaSMS CristinaSMS Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am ramas fara loc de munca in luna mai. Dupa o saptamana am aflat ca sunt insarcinata in 3 sapt. Pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate dumitrachectin dumitrachectin Buna ziua, Am următoarea situație. În data de 15 februarie contractul meu de munca se va încheia unilateral, postul meu se va desființa, am fost ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in caz de demisie Crystyna87 Crystyna87 Buna seara! Sunt o viitoare mamica si as avea si eu o intrebare: la 1 ianuarie 2018 ar trebui sa intru in concediu prenatal, daca imi dau demisia ( la cererea ... (vezi toată discuția)