avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Incadrare in dauna economica totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Incadrare in dauna economica totala

Buna ziua,
Am avut un accident auto vinovatul fiind celelat sofer(nu eu).
Nu am casco asa ca paguba trebuie sa o recuperez de la asiguratorul de rca al celuilalt sofer.
Accidentul a avut loc in martie 2017 cu dosar deschis in citeva zile.
Masina e nou nouta (3600 km) iar asiguratorul a incadrat-o la grad de uzura 0.
Dupa constatari si reconstatari la service, valoarea pagubelor a ajuns la 71600 lei in timp ce masina noua(mazda 3 facelift 2017) costa 84000 lei.
Din cite stiu eu, conform vechii legi, masina ar trebui incadrata la dauna totala(paguba depaseste 75% din valoarea masinii).
Asiguratorul nu a incadrat-o la dauna totala in schimb imi ofera posibilitatea sa o repar in valoare de 84000 lei sau imi ofera o suma de 50000 lei.
Vorbind cu cei de la service ei imi recomanda sa nu o repar ci sa iau banii. Sincer la cum arata nici eu nu as repara-o.
Anul acesta(2017) in 12 iunie a aparut o noua lege care spune ca dauna totala este doar daca valoarea avariilor depaseste valoarea masinii(toata valoarea nu doar 75% din ea).
Asiguratorul a facut incadrarea daunei folosinduse de aceasta lege noua.
Avind in vedere ca dosarul la asigurator a fost deschis in martie 2017,
intrebarea este:incadrarea in dauna totala se face conform noii legi(12 iunie 2017 cu depasirea valorii masinii) sau vechii legi(cu depasirea a 75% din valoarea masinii)?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2017
Simion2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:55, 11 Iulie 2017
Se aplica legea in vigoare la data producerii accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare amiabila Costin85 Costin85 Buna ziua ,va rog sa ma ajutati si pe mine... Daca firma de asigurari nu despagubeste atat incat sa acopere pagubele,cine plateste diferenta?Eu sau firma de ... (vezi toată discuția)
În cât timp mi se transmite modalitatea de despăgubire (prin rca) în urma unui accident, și ce pot face dacă epava va fi subevaluată? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua! Masina personala mi-a fost avariata in urma unui accident in urmatoarele puncte: bara fata, bara spate, ambele roti punte fata (dintre care 1 rupta ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto cosmi_09 cosmi_09 Buna seara, Solicit ajutor in urmatoarea problema: in urma unui accident auto in care un sofer a venit din spate in timp ce noi acordam prioritate unui pieton ... (vezi toată discuția)