Buna ziua!
Masina personala mi-a fost avariata in urma unui accident in urmatoarele puncte: bara fata, bara spate, ambele roti punte fata (dintre care 1 rupta din brate), usa sofer, usa stanga spate, aripa stanga fata, oglinda stanga, prag stanga, prag usa sofer indoit (parte din structura de rezistenta a masinii).
Vinovatul de accident are asigurare la Euroins, Am depus toate actele necesare luni, 3 iunie 2019 (inclusiv cererea de despagubire).
Am consultat legea ASF 2017, dar nu am gasit raspunsurile la urmatoarele intrebari:
1. Cat timp are la dispozitie asiguratorul pentru a-mi comunica un raspuns la cererea de despagubire (adica sa imi spuna ce stabileste, daca imi repara masina avariata sau imi ofera dauna totala/economica)?
2. Tind sa cred ca reparatia depaseste valoarea masinii si se va merge pe dauna totala economica. Daca asa va fi si voi considera ca mi se sub-evalueaza masina, pot face ceva in acest sens? La cine pot apela pentru o alta evaluare?
3. Pe internet circula anumite procente pe care nu le gasesc in lege. De exemplu faptul ca dupa stabilirea valorii masinii pe piata, epava va reprezenta 25% din valoarea stabilita, iar restul de 75% vor reprezenta banii drept despagubire. Sunt adevarate aceste procente?
4. Tot citesc despre "sisteme specializate de evaluare a vehiculului", dar nicaieri nu scrie cu exactitate. Unde se uita mai exact asiguratorii cand stabilesc o anumita valoare?
Ma scuzati ca am atatea intrebari, am inteles de la o masa mare de clienti Euroins ca e putin mai complicat cu ei, asa ca vreau sa fiu la curent cu drepturile pe care le am, multumesc!