avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contribuţia lunară de întreţinere datorată de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contribuţia lunară de întreţinere datorată de adulţii cu handicap

Buna ziua !

Va rog sa-mi spuneti cat este Contribuţia lunară de întreţinere datorată de adulţii cu handicap asistaţi în centrele rezidenţiale publice pentru persoane adulte cu handicap sau de susţinătorii acestora, conform Ordinului 623/2017 emis de Min. Muncii ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Faulkner , utilizator 14:54, 27 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
900 lei/luna ord.623/2017 e o completare a ord.1887/2016
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Multumesc pentru raspuns !

Va rog, mai am cateva nelamuriri :
--In ANGAJAMENT DE PLATĂ (titlu executoriu) apare fraza "În cazul în care intervin majorări ale cuantumului contribuţiei lunare de întreţinere, mă oblig să plătesc suma stabilită."
Cum este posibil sa fiu obligat, sa fiu de acord sa platesc niste sume de bani aleatorii , satbilite dupa criterii obscure ?
Pot sa ma trezesc ca peste cateva luni imi pun poprire pe toata pensia.
--In Ord. 623/2017 se specifica : "(4^1) În cazul susţinătorilor legali ai persoanei asistate, persoane singure, cuantumul contribuţiei de întreţinere datorate se stabileşte potrivit alin. (1) lit. c), fără a depăşi 25% din venitul mediu net lunar."
In Codul Civil se specifica, pentru acest caz ,o poprire de max.30% din venitul net ( in cazul meu, din pensie ).
Care prevedere se aplica ?

Multumesc !

Faulkner a scris:
[qu
--In ANGAJAMENT DE PLATĂ (titlu executoriu) apare fraza "În cazul în care intervin majorări ale cuantumului contribuţiei lunare de întreţinere, mă oblig să plătesc suma stabilită."
Cum este posibil sa fiu obligat, sa fiu de acord sa platesc niste sume de bani aleatorii , satbilite dupa criterii obscure ?

nu e vorba de sume stabilite aleatoriu se refera la majorarile stabilite prin lege .
Se retine maxim 25% in cazul persoanelor singure, se aplica prevederea cea mai" noua "
Multumesc pentru ajutor !
Documentat ,concis si la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

lamuriri aplicare ordinul mmfpspv nr. 1887/2016 razvypitesti razvypitesti Buna ziua, nu stiu daca folosesc categoria potrivita, dar indraznesc sa cer anumite lamuri. Lucrez intr-o instituie care apartine domeniului public si de ... (vezi toată discuția)
Mmfpspv ordinul nr. 1887/2016 privind stabilirea contribuţiei lunare de întreţinere datorate de adulţii cu handicap asistaţi în centrele rezidenţiale malex1960 malex1960 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia in care este pusa familia mea, ca urmare a intrarii in vigoare a urmatorului ordin de ministru: Ministerul Muncii, ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)