avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rezilierea unui contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rezilierea unui contract

Caz concret:
Pentru ca dorea sa mearga in Germania si sa stea la fiica ei 2-3 saptamini, o pensionara in virsta de 61 de ani, studii postliceale, s-a inscris la un curs de limba germana la un centru de limbi din Timisoara. La inscriere a explicat functionarei ca nu stie o boaba de germana si vrea sa cunoasca la finalul cursului doar citeva expresii simple cum sa ceara o piine, cum sa intrebe de o strada,etc. Functionara a asigurat-o ca nu va fi nicio problema si va avea cu siguranta cunostiintele necesare la finalul cursului. Pensionara a platit si s-a prezentat la curs. Surpriza insa! In prima ora, profesoara nu a spus niciun cuvint romanesc. Totul a fost in germana. Pensionara n-a inteles nicio vorba,nicio expresie.. Bineinteles ca atunci cind si-a dat seama ca aceasta metoda "moderna" nu i se potriveste, pensionara s-a ridicat (dupa aproximativ o ora) si a incercat sa se plinga la conducere. Era insa 8.30 seara si nu mai era nimeni la directorat si caserie. Problema este ca doreste sa renunte la curs si sa-si recupereze banii. La urma urmei 440 de lei conteaza pentru un pensionar. Ce poate face?
A semnat o conventie la inscriere. Analizind continutul ei se observa ca in cuprins sunt stipulate doar obligatiile cursantului fara niciun drept. Se prevede ca plata se face inainte de prima ora de curs si in caz de renuntare la curs taxa nu se returneaza. Este clar insa ca acest curs nu isi va atinge scopul in cazul ei. A participat doar o ora. Absolut degeaba. Suparator este insa ca nimeni nu a spus nimic despre faptul ca nu se vorbeste in romana, doar in germana o limba absolut necunoscuta. Se stie ca anumite bunuri cumparate pot fi returnate, dar oare serviciile prestate ciudat nu se pot rezilia? Ea vrea sa plateasca ora aia petrecuta degeaba, dar ii este jena sa se duca la director. Unde ar trebui facuta plingerea: la Protectia consumatorului sau la Autoritatea Nationala pentru calificari? O poate ajuta cineva
de aici cu o sugestie sau un articol de lege?
~ Conținut șters la cerere ~
Sa isi incerce norocul cu conducerea in timpul programului, poate o fi accesat un curs pt avansati.
Putea sa ii zica si profesorului in timpul orei ca nu intelege.
Nu aveti dreptate. La curs nu existau decit 5 participanti, desi in conventie se spune ca grupele sunt constituite de regula din 7-12 cursanti. In consecinta, nu a ocupat locul nimanui. Atrage atentia insa acest numar mic de participanti.Cine este de vina? Perioada in care suntem sau metoda de predare?
I-a spus profesoarei ca nu intelege si aceasta a raspuns "intepata" ca numai asa se invata limba germana-vorbind doar nemteste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

imobil vândut cu procură făcută în străinătate la un notar, nu la consulat. se poate pune problema nulității relative sau absolute a contractului? Cristina 27 Cristina 27 Contract vanzare cumparare, vanzatorul cu domiciliu in Germania, imobil in Romania, a facut procura pt sotie(bun comun), dar nu la consulat, deci procura nu e ... (vezi toată discuția)
Sfaturi referitoare la anularea unei anexe a contractului de munca violetmist violetmist Buna ziua, Doresc sa va cer sfatul cu privire la situatia prin care am trecut/trec la locul de munca si mai ales cu o anexa la contractul de munca pe care ... (vezi toată discuția)
Modificare hotarare aga PAS22 PAS22 Hotarere AGA - cesiune parti sociale. Etapa I - ORC. Se face publicarea in Monitorul Oficial, dupa care, asociatii se razgandesc cu privire la cesiunea ... (vezi toată discuția)