avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asigurarea refuză despagubirea
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurarea refuză despagubirea

Bună ziua,soacra mea a contractat în urmă cu 6 luni un credit de nevoi personale. Din nefericire după nici două luni i-a fost depistat un cancer cu metastaze si din pacate ă decedat în luna mai.Imprumutul era garantat cu o asigurare de viață. Am făcut toate demersurile necesare pentru despăgubire și după vor axa o lună am primit răspuns că firma asiguratoare refuză despăgubirea întrucât soacra mea ar fi suferit în urmă cu trei ani un accident ischemic tranzitoriu,și ar fi declarat că nu suferă de boli cronice.Precizez că accidentul ischemic nu ă for confirmat de nici un medic ,nu lua nici un fel de tratament iar cauza morții este cancerul cu toate documentele doveditoare al descoperirii acestuia după acordarea creditului. In momentul de față cum trebuie sa procedez?Mentionez ca firma de asigurări aparține băncii
Cel mai recent răspuns: Marinelasimion , utilizator 23:44, 28 Iunie 2017
Trebuie dati în judecată.
Ei nu vor sa dea banii de regulă sau vor să întârzie plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa actionati in judecata in conformitate cu clauzele contractului de asigurare si conf.art.2.227-2.238 NCC.
Vă mulțumesc pentru răspuns.As mai avea o nelămurire,până la un eventual proces ar trebui să plătesc ratele sau imi convine să merg,însoțit de un avocat,la firma de asigurări și să cer mai multe informatii?
Noi între timp ce ar trebui să facem?Să continuăm să plătim rata? Moștenitorii pot fi executați silit pentru datoriile defunctului?
Moștenitorii pot fi executați silit NUMAI pe bunurile moștenite de la debitorul decedat.

Alte discuții în legătură

Dosar despagubire asig. de viata refuzat clauss841 clauss841 Buna ziua, Socrul meu a decedat de metastaze la ficat diagnosticat in feb 2016,avea doua credite cu asigurare de viata contractate in 2015.La unul a fost ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat yo_ionela yo_ionela Buna ziua, Va scriu in speranta ca voi primi un raspuns concret cu ceea ce am de facut in urmatoarea situatie: In 2010 tatal meu si-a facut un card de ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)