avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce entitate(firma) la afacerea cu automate de cafea/ ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce entitate(firma) la afacerea cu automate de cafea/ bauturi?

Doresc sa deschid o afacere proprie cu automate de cafea/ bauturi (maxim 10-15 aparate momentan). As vrea sa stiu de unde sa incep. Ce tip de intreprindere trebuie sa infiintez. Cum tin contabilitatea. Cum platesc impozitele...etc.
Cel mai recent răspuns: REINVENT CONSULTING , Consilier juridic 15:21, 30 Iunie 2017
Va infiintati mai intai un srl si apoi pe el achizitionati aparatele si consumabilele si tot pe el semnati actele prin care plasati aparatele in diferite locuri. Va fi un srl platitor de venit microintreprindere 3%. Plata dar si declararea prin depunerea declaratiei 100, va fi trimestrial.
Nu vreau sa devin insistent cu intrebarile, dar va rog sa mentionati de ce SRL si nu PFA?
Buna ziua, va puteti infiinta PFA, insa conditie de infiintare: sa aveti studii pe domeniul viitoarei firme sau experienta de minim 2 ani dovedita pe domeniul respectiv. Totodata, conditiile de impozitare sunt mai avantajoase pentru SRL.
Cu stima, echipa juridica Reinvent Consulting

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa deschid o firma de sonorizari dinamo99 dinamo99 Buna ziua, as dori sa imi infiintez o firma de sonorizari. Care ar fi tipul de firma potrivit pentru acest tip de activitate? SRL,PFA,II ? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Pfa sau microintreprindere? ElenaU ElenaU Buna ziua, Vreau sa infiintez o plantatie in cursul acestui an/al anului urmator,urmand ca plantele recoltate sa fie vandute ulterior, insa nu stiu din ... (vezi toată discuția)
Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)