avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Riscuri administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Riscuri administrator SRL

Buna ziua ! Ce riscuri poate avea un administrator al unei firme in cazul neplatii unui credit facut pe societatea comerciala si girat cu un imobil?
Cel mai recent răspuns: Development Training Consulting SRL , Consilier juridic 15:59, 27 Iunie 2017
Raspunsul poate fi mai complex in functie de anumite informatii pe care ne le am.Va referiti la raspunderea in fata bancii sau raspunderea fata de administratori? Dar in principiu, daca nu s-a savarsit nici o infractiune si neplata creditului este o problema de plan de afaceri, banca va incerca sa popreasca conturile sa recupereze creanta, daca nu aveti bani in cont cred ca vor declansa procedura executarii prin scoaterea la licitatie a imobilului... Daca suma nu este indestulatiare, se poate inderpta impotriva administratorilor-asociatilor, care banuiesc ca au fost pusi sa semneze bilet la ordin in alb. Variante sunt mai multe.... Problema este complicata daca se constata ca administratorul inistratorul a devalizat firma sau cu rea credinta refuza sa plateasca creditul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie de credit paianjen paianjen Am girat cu un imobil pentru o companie SRL, care a obtinut o linie de credit de la Banca. Ce se intampla daca din rea credinta firma nu mai plateste ratele ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb "fara protest" si avalizat. flamour flamour Sint administratorul unei firme SRL. Am accesat o linie de credit de la banca garantata cu - Bilet la ordin in alb cu clauza \"fara protest\" si avalizat de ... (vezi toată discuția)