avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit sediu profesional
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit sediu profesional

Buna ziua,

Am un PFA cu sediul profesional acasa. Daca nu deduc cheltuielile cu utilitatile, trebuie sa platesc impozit separat fata de cel pentru toata casa?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 13:56, 28 Iunie 2017
Sediul profesional pe care il aveti acasa este fara activitate profesionala?
Daca este fara activitate profesionala trebuie sa rezulte de la registrul comertului aceasta mentiune, la administratia financiara dati o declaratie (model ANAF) si bifati ca tot spatiul este rezidential si atasati documentele de la registul comertului, platiti impozit doar rezidential.
Daca este cu activitate profesionala, trebuie sa aveti evaluarea casei pe care o depuneti la administratia financiara impreuna cu declaratia si platiti impozit pentru partea rezidentiala + impozit pentru partea nerezidentiala.
Pe contractul de comodat scrie "sediu cu activitate" si pot desfasura si la terti.

Pana la ce data trebuiesc depuse documentele la administratia financiara?
Termenul a fost pana la 31 martie 2017, daca aveti contract de comodat incheiat cu anul acesta, 2017.
Daca contractul de comodat este incheiat de anul trecut, 2016, termenul a fost pana la 30 iunie 2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit spatiu ne si rezidential clyde2010 clyde2010 Sunt pfa si pana in 2015 am avut contr.de comodat intre mine ca pfa (comodatara)si intre mine+sotia (comodanti),pentru una camera cu destinatie birou,cu acces ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu punct de lucru cabinet de avocat sau nu? nae2012 nae2012 Buna seara. In cadrul unui cabinet de avocat infintat la barou este obligatoriu sau nu deschiderea unui punct de lucru? adica sa zicem ca ai sediul social doar ... (vezi toată discuția)
Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)