avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Fratele meu a fost condamnat cu executare in regim de detentie si obligat la plata unei sume de 15.000 de euro daune morale si 150 de milioane lei vechi onorariul avocatului victime. Dupa ce va fi eliberat, tinand cont ca el nu are niciun venit si nici imobile pe numele lui, ce i se poate intampla daca nu plateste?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 14:30, 29 Iunie 2017
Buna ziua!

Se prescrie executarea silita si nu va mai putea fi niciodata executat.

Cu stima.
Va avea însă probleme daca va dori reabilitarea judecătorească.
Va trebui să achite niște bani daca vrea reabilitarea.
Dacă partea civilă va proceda la executarea silită a debitului și va face diligențele necesare pentru a nu se prescrie sau perima executarea, atunci fratele D-vs. va putea să aibă, de pildă, poprire pe vreun eventual salariu pe care îl va încasa după eliberare; dacă va moșteni ceva, saudacă va dobândi orice drept patrimonial,acesta va putea fi urmărit și executat silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate paratul sa plateasca daunele morale daca acesta este in inchisoare? Meea1980 Meea1980 Buna ziua, Fratele meu a fost reclamant intr-un proces ce s-a terminat acum un an.Procesul s-a finalizat cu condamnarea paratilor (primul a primit 5 ani si ... (vezi toată discuția)
Daune morale eu_craciun eu_craciun buna ziua, am un var care a pierdut un proces in penal si a luat doi ani cu suspendare si trebuie sa plateasca daune morale, daca nu plateste ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca adi21bv adi21bv in 1995 am fost condamnat pentru 3 infractiuni , 1 an , 1an , 2ani si 6 luni , sa facut contopitra faptelor si am ramas la pediapsa cea mai mare de 2,6 luni + ... (vezi toată discuția)