buna ziua, am un var care a pierdut un proces in penal si a luat doi ani cu suspendare si trebuie sa plateasca daune morale, daca nu plateste ce se intampla ?(nu are nici un bun pe numele lui), in cat timp se prescrie?Dupa ce trec cei doi ani trebuie sa se duca la caziere?multumesc mult pt. ajutor.
Daca nu plateste desi are posibilitati, se va considera rea credinta.
La sfarsitul termenul de incercare( care este compus din pedeapsa aplicata de instanta, la care se adauga inca 2 ani) , condamnatul la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a ex. pedepsei este reabilitat de drept daca in termenul de incercare nu a mai comis alte infractiuni , nu i s-a revocat beneficiul suspendarii, pentru alte infractiuni sau neplata obligatiilor civile.
Da, dupa termenul de incercare sa mearga la serviciul caziere si sa solicite eliberarea unui certificat, pentru a constata daca a fost reabilitat de drept.
multumesc,daca nu are nimic pe numele lui se considera ca nu are posibilitati si ar putea sa nu plateasca?cine stabileste daca are posibilitati sau nu?am inteles bine, in cazul lui dupa 4 ani se prescrie?
Da,termenul de incercare este de 4 ani , daca pedeapsa aplicata de instanta este de 2 ani.
Daca nu are nimic pe numele lui si nici venituri , nu se va retine reaua credinta.
Obligatia civila , de plata a daunelor morale nu cred ca se va prescrie, intrucat victima presupun ca va incerca sa obtina aceasta plata....