avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort?

:(( rog ajutati-ma in legatura cu divortu:(

Am o prietena care acum 3 ani sa casatorit in Canada .Acum.... a stat cu sotul ei 2 ani in Canada,intre timp sotul ei a fost trimis DE EMIGRATION din tara ca nu avuse acte ,iar prietena mea pe atunci cu greencard (usa) a stat cu el acolo(Canada).Problema mare e ca pe el l-a trimis in Romania,iar prietena mea intre timp a devenit cetateana (usa.).
Bun...a inceput sa lucreze la actele lui pentru a veni in USA,dar norocul a fost ca acum 2 zile a sunat-o si ia spus ca nu o sa mai vina in USA ca a facut mari prosti in Romania(a lasat-o pe o fata insarcinata )

Cum sa faca?
De unde trebuie scoase hirtiile?
Aici in usa sa depuna divortul? sau Canada?sau in Romania?
trebuie neaparat avocat aici in usa?sau Romania?

Cunoaste cineva cit costa un divort?

vrea sa se treaca pe numele ei inapoi,cum trebuie sa faca?cit costa?

trebuie sa-i trimita lui ceva acte in Romania?

imi pare asa de rau ca de citeva zile plinge incontinuu si saraca de ea crede ca e doar un vis

mentionez ca ia sa casatorit in Canada in urma cu 3 ani,iar de un an jumatate el(sotul prietenei)e inca in tara,a fost in august sa il viziteze,iar dupa ce sa intors sa sticat de cap(deh...a devenit afemeiat)si in dumineca asta a anuntat-o ca el va ramane in Romania ca nu are incotro.

Si ca sa revin la bunurile materiale....ei si-au cuparat o masina noua in rate,iar ea ..prietena mea duce rata la masina(a dus singura rata de 1 an si 6 luni de cind sint despartiti ) mai au de platit pina in ianuarie 2007......iar domnul(afemeiat) vrea jumatate din masina,iar prietena mea vrea sa depuna acum cit de repede actele pentru divort(e si dator la parintii prietenei cu 8 mii $, )si pina nu gata masina de platit nu poate sa-i trimita bani lui...desi nu vrea deloc sa ii trimita nici un cent.

scrie pe acte ca bunurile materiale trebuiesc impartite?si daca el nu mai poate veni aici?

daca incepe aici divortul trebuie sa trimita si lui actele in Romania sa le semneze?

copii nu au...norocul cel mai mare.


orce sfaturi sint binevenite.

thanks.

Cel mai recent răspuns: sexy , utilizator 03:25, 13 Ianuarie 2006
Situatia nu este deloc simpla si nu poate fi rezolvata doar cu sfaturi juridice. Cel mai indicat ar fi ca prietena sau parintii acesteia sa ia legatura cu un avocat pentru a gasi o rezolvare. Situatia nu este de nerezolvat. Av.C.S.



Situatia nu este deloc simpla si nu poate fi rezolvata doar cu sfaturi juridice. Cel mai indicat ar fi ca prietena sau parintii acesteia sa ia legatura cu un avocat pentru a gasi o rezolvare. Situatia nu este de nerezolvat. Av.C.S.


Multumesc.
o sa incercam cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canadian a dat bir cu fugitii Mary355 Mary355 DIn motive personale prietena mea(cetatenia romana) si-a informat sotul canadian ca doreste ferm sa divorteze in anul urmator,adica 2008. Acesta s-a opus ... (vezi toată discuția)
Starea civila - casatorie cu cetatean strain divortat sbarcea sbarcea Buna ziua am o nelamurire si as vrea tare mult sa ma ajutati eu si prietenul meu am vrea sa ne casatorim in romania el fiind din pakistan ,el a mai fost ... (vezi toată discuția)
Partajul bunurilor dupa divort ernest ernest am divortat si acum sunt la partajul cu fosta mea sotie,dar eu am avut o contributie mai mare mai exact totala incit eu am ... (vezi toată discuția)