avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comod partajabil in natura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comod partajabil in natura

buna ziua,
asi dori sa stiu care sunt conditiile ce trebuiesc a fii intrunite de catre un imobil
( casa si teren aferent in suprafata de 1439mp. ) ca acesta sa fie comod partajabil in natura, pentru a iesire din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:13, 28 Septembrie 2009
a_l_e_x a scris:
asi dori sa stiu care sunt conditiile ce trebuiesc a fii intrunite de catre un imobil ( casa si teren aferent in suprafata de 1439mp. ) ca acesta sa fie comod partajabil in natura, pentru a iesire din indiviziune?

Buna ziua,
1.
Terenul este comod partajabil in natura daca toate parcelele rezultate din imparteala sunt comod folosibile conform destinatiei lor si a reglementarilor legale in vigoare;
2.
Constructia este comod partajabila in natura daca toate elementele rezultate din imparteala sunt comod folosibile conform destinatiei lor si a reglementarilor legale in vigoare;

In cazul Dvs.
1. Fiecare lot de teren sa aiba acces direct la un drum public si deschiderea la acest drum sa fie de cel putin 12 ml;
2. Fiecare lot din casa sa aiba acces direct din curte si sa indeplineasca cerintele Legii nr.114/1996, republicata

Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Si sa nu uitati sa cereti in actiune partajarea in natura asa cum o considerati dvs. posibila.
buna ziua,
va multumesc pentru bunavointa de a raspunde intrebarii mele, m-ati lamurit in totalitate, in sensul ca nu stiam cat trebuie sa fie frontul stradal minim ( 12m ) al noilor imobile rezultate din dezlipire.
va salut cu respect, Alex
Daca uitati sa scrieti in actiune ce trebuie riscati sa nu va puteti obtine ceea ce vreti decat daca va veti intelege cu partea adversa adica decat in caz de tranzactie.
Evident, daca bunul este comod partajabil...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
buna ziua,
asi dori sa stiu in baza carui act normativ fiecare lot de teren trebuie sa aiba acces direct la un drum public si deschiderea la acest drum sa fie de cel putin 12 ml?
Va multumesc anticipat, Alex

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire teren radumalica radumalica Buna ziua Mama mea si sora ei sunt mostenitoare pe un teren de 1000mp dispus pe lung de la strada, cu deschidere 16.93 m la strada, lungime 46.5 m pe parti ... (vezi toată discuția)
Parcela de teren cu doua cladiri/locuinta pe ea acees comun sau individualizat octavian57 octavian57 Va supun atentiei urmatoareaspeta Pe o parcela de teren cu front stradal de 22 ml , se afla construita un imobil cu acces la drumul public pe primii 11 ml, ... (vezi toată discuția)