avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere

Daca mama e propietara pe apartament eu am dreptul sa depun plangere penala pentru distrugere facuta pe spatiul comun asupra zidului aferent ap. si asupra bicicletei mele?

Mai exact zgarie zidul, sute de zgarieturi, a smucit de bicicleta, a dat cu ea de pamant, pana la roti etc?
Cel mai recent răspuns: aea , utilizator 13:26, 28 Iunie 2017
Buna ziua,

Impotriva cui vreti sa faceti plangere penala pentru distrugere?
Cu privire la bicicleta dvs. puteti face plangere impotriva oricui. In ceea ce priveste zidul apartamentului, plangerea ar trebui facuta de proprietar.
Vecin. O chemare telefonica a politiei poate fi acceptata ca plangere prealabila, deoarece evenimentul sa intamplat in octombrie iar pp am depus in martie (momentul distrugerii a fost partial filmat iar vecinul amendat pt limbaj)?

Pot in civil sa cer despagubiri?
Trebuie sa formulati plangerea prealabila in 3 luni de zile din ziua în care ati aflat despre săvârşirea faptei, ati introdus-o tardiv in martie.
Dar in civil se poate numai pt daune! De foarte multi ani am probleme cu el ma injura, ameninta etc.

Caut avocat, daca cineva se ofera? As dori sa platesc asistenta juridica online raportata la venitul meu in urma unui accident la coloana vertrebrala.,fiind în pensie de boala (800 lei), in principal as dori sa se corecteze o cerere de chemare in judecata (6 pag) verificand si probele video (9 clipuri video de cateva min).

Cred ca cam maxim o ora de munca pentru 50 lei de corectat e onorabil + onorariu de succes sau ce pretentii?

Am contactat prin email cam 10 avocati din oras si nu am primit decat 2 raspunsuri nu pot, nu stiu!
Nu o sa găsiți avocat care sa va ajute dacă încercați dvs sa ii stabiliti onorariul.

Alte discuții în legătură

Insulte, injurii, limbaj obscen, amenintari etc aea aea Care e numarul articolului din c civil pt insulta? Am mai multe inreg. din care reiese ca sunt amenintat, injurat, insultat, pentru distrugere de un vecin, ... (vezi toată discuția)
Cod penal distrugere actionare in judecata m1ha1.blogs m1ha1.blogs Am depus o plangere la politie pentru distrugerea proprietatii personale in care am precizat ca ii actionez in judecata pe faptuitori. Am chemat politia la ... (vezi toată discuția)
Vecinul amenință că îmi va găuri peretele pentru că-l depășește pe al lui cu 50 de cm și vrea să-și facă scară interioară. cum mă pot apăra să nu-mi distrugă casa? Oanaprecob Oanaprecob Am cumparat un apartament la etajul 4 impreuna cu mansarda intabulata ca si locuinta.etaj 4 cu etaj 5. Proprietarii de la care am.cumparat miau dat toate ... (vezi toată discuția)