avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Insulte, injurii, limbaj obscen, amenintari etc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Insulte, injurii, limbaj obscen, amenintari etc

Care e numarul articolului din c civil pt insulta?

Am mai multe inreg. din care reiese ca sunt amenintat, injurat, insultat, pentru distrugere de un vecin, ultimul episod in 8 10 2016:

In civil pentru insulte nu trebuie platit taxe de timbru si se prescriu in 3 ani?

Ma pregateam sa depun pp. dar au trecut 4 luni si abia acum aflu ca trebuia pp. prealabila.

Mai pot face ceva in penal dar in civil?

Sunt pensionat de boala si un vecin e o tortura continua, scandal dupa scandal cu mine, sotia lui etc

In cazul ca am pus pe youtube cateva din scandalurile interminabile la care sunt supus, si cu sotia sunt despre mine cele mai multe se aplica:

c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane, aflată
într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;

Am voie sa pun link catre aceste clipuri aici?

As dori sa pun un clip in care ia o sticla si se repede spre mine ca ma omoara, fug in casa.

E amenintare sau tentativa de omor?

Cine ma ajuta aici sau pe pm. si doreste ii ofer gratuit cartea mea

[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: aea , utilizator 14:45, 15 Februarie 2017
aea a scris:

E amenintare sau tentativa de omor?

Este vorba despre savarsirea infractiunii de amenintare
Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de tentativa la omor
Merci, as mai avea o nedumerire daca eu sunt posibil mostenitor pot face plangere pentru acest vecin care zgarie zidul apartamentului mamei (pe spatiu comun) pentru ca nu suporta o bicicleta legata de balustrada pe care nu o mai lasa in uscatorie (tot o aducea la usa...), ia de frica si lipsa timp nu are curaj?

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Batut de baiatul vecinului in curtea proprie contautszasz@yahoo.com contautszasz@yahoo.com O familie soț și soție ( ruda foarte apropiata de a mea) ,au fost bătuți în curtea proprie de băiatul vecinului.Au avut o ... (vezi toată discuția)
Atingeri aduse onoarei si demnitatii GalbenMarioara GalbenMarioara Buna ziua, Dupa ce am cautat informatia care ma intereseaza pe net, am hotarat sa adresez si aici o intrebare:calomnia si insulta nu mai sunt incriminate in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru plaga prin injunghiere cu un obiect ascutit Gabriel Florea Gabriel Florea Locuiesc in Constanta.Sunt un om..vreau sa cred..normal.Pensionar pe caz de boala..Sufar de spondilita anchilozanta,coxartroza bilaterala,etc.etc.Traiesc ... (vezi toată discuția)