Buona ziua, as vrea sa fac caterva intrebari in legatura cu procedura de divort e partaj:
-cat dureaza un divort in tribunal si cat costa
-ce documente trebuiesc la divort cat si la partaj
-daca nu as fi in tara cum sa procedez si daca cauzeaza la proces
( Acum as vrea sa explic situatia : suntem separati de 8 ani, eu am plecat din casa cu tot cu un copil,acum e major,as vrea sa fac divortul si partajul la casa ce e construita impreuna, in timpul casatoriei,,ce castig de partaj as avea,Daca as aduce dovezi si cum ca 80% e facuta cu Bani mei.sunt curiosa ce zic legale.)
Va multumesc anticipat.
- divortul este o procedura contecioasa n administrativa iar ddurata depinde de multi factori ( aglomerarea instantei, probatoriul de administrat etc) prin urmare poate dura intre 1 luna si un an ( medie). cat despre costuri aveti o taza de timbru de cca 100 lei ( depinde ce cereti si onorariul de avocat care difera de la avocat la avocat .
- daca nu sunteti in tara puteti fi reprezentat de un avocat.
- partajul se face doar dupa divort si este proces separat
Bună ziua. La divorț puteți fi reprezentata de un avocat, în cazul în care aveți reședință in alt stat . Partajul și divorțul sunt doua procese separate, întâi se judeca acțiunea de divort iar ulterior se va judeca și procesul de partaj.
Ca sa nu fiti obligată să va prezentati personal la proces ar trebui să aveti avocat angajat.
Trebuie stabilite motivele.
Din ce ziceți rezultă culpa dvs.
Trebuie foarte bine gandit cum sa fie redactată acțiunea deoarece motivele de divorț sunt foarte importante si crează situatia ce va forma obiectul judecății.
La partaj nu pare să obțineți mai mult de 50% dar probabil ca ar mai trebui analizată situatia de avocatul dvs.
Despre divort
wap54
Am stabilit cu sotia sa divortam. Ea a parasit tara promitand ca in doua luni se intoarce si putem divorta la primarie sau notar. Acum nu mai doreste sa se ... (vezi toată discuția)