Am stabilit cu sotia sa divortam. Ea a parasit tara promitand ca in doua luni se intoarce si putem divorta la primarie sau notar. Acum nu mai doreste sa se intoarca in tara. Cum pot proceda ca totusi eu sa pot da divort?
Va multumesc!
depuneti cerere de divort la instanta competenta cf domiciliului comun al sotilor. partajul se poate face separat sau in acelasi timp cu divortul dar dureaza mai mult si costa mai mult. daca nu aveti bunuri de impartit mentionati simplu " nu exista bunuri comune achizitionate pe timpul casatoriei" puteti merge pe culpa exclusiva daca dansa a pasasit nejustificat domiciliul conjugal.
Formulati actiune de divort la judecatoria in a carei taza teritoriala ati avut ultimul domiciliu comun, solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratei, citati parata la ultimul domiciliu comun, la adresa din Ci (daca este alta decat cea unde ati locuit impreuna) si la adresa de resedinta din tara pe al carei teritoriu se afla, propuneti si administrati probe in dovedirea actiunii de divort.
Divort rapid
catalina1276
Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)?
Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)
Divort
danaro
Buna ziua,
Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)