Buna ziua
Am un II la care platesc impozit la norma de venit formular 221 cu cod caen agricol, productie, pe care nu il pot suspenda.
Eu platesc toate taxele de asigurari medicale cnass etc. la locul de munca unde sunt angajata cu contract de munca. Primirea indemnizatiei de crestere copil imi poate fi afectata in vreun fel din moment ce nu platesc impozit la venit pentru II? Si nici asigurari medicale etc?
Potrivit OUG 111/2010, dreptul la indemnizaţie se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei (n.m., maxim 3699 lei pe an calendaristic).
Multumesc mult pentru raspuns. Veniturile realizate la II impuse de ANAF pentru suprafata si culturile cultivate, anual nu depasesc suma de 3699 de lei, deci voi beneficia de indemnizatia calculata pentru salariile primite la locul de munca, neluandu-se in calcul veniturile din productia agricola? Am inteles corect?