Buna ziua sunt interesat de un sfat referitor la returnarea indemnizatiei de crestere a copilului. Situatia este urmatoarea copilul s-a nascut anul trecut iar de anul acesta sotia mea care este in CCC a inceput sa exploateze in nume propriu terenul familiei ( am depus acte la APIA si am obtinut RO). Vreau sa stiu daca aces lucru va duce la returnarea indemnizatiei , sau daca exte o suma pana la care se pot obtine venituri pe perioada CCC. Apoi in cazul in care aceste venituri pot afecta indemnizatia CC as vrea sa stiu daca se renunta la exploatearea terenului de catre sotie ( precizez ca nu am primit subventii iar recolta de anul asta nu a fost culeasa sau valorificata ca asa apara ca venit) se considera ca mai are venituri extra pe perioada CC? Multumesc mult pentru raspuns.
Potrivit OUG 111/2010, dreptul la indemnizaţie se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei (n.m., maxim 3699 lei pe an calendaristic).