avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... urgent - probleme legate de contractul de cesiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

urgent - probleme legate de contractul de cesiune

Daca, in cazul unui contract de locatiune, locatarul (chiriasul) doreste sa cesioneze contractul, iar locatorul este de acord, cum trebuie procedat (ce acte trebuie intocmite)?
Contractul de cesiune trebuie incheiat intre cedent (fostul locator) si cesionar (noul locator), iar un exemplar din contract trebuie predat locatorului?
Eu reprezint locatorul si nu stiu daca trebuie sa initiez eu demersul. deocamdata, am primit din partea locatorului o cerere de aprobare a transferului drepturilor si obligatiilor din contractul de locatiune (adica spatiul inchiriat initial de el sa-l foloseasca o alta firma).

Cel mai recent răspuns: cristop , utilizator 10:17, 12 Ianuarie 2006
Poti sa faci pur si simplu un acord de incetare a primului contract de locatiune, urmat de incheierea unuia nou intre LOCATOR si sub-LOCATAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In prezent exista un contract de inchiriere intre doua societati comerciale. Intrucat Locatarul vrea sa lichideze firma ar dori sa preia acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract de locatiune? tudor_25 tudor_25 Buna seara. Un spatiu comercial s-a adjudecat prin licitatie publica incheindu-se un contract de locatiune cu locatarul x pe o perioada de 3 ani. La clauzele ... (vezi toată discuția)
Reparațiile în cazul contractului de închiriere și preavizul andradah andradah Am și eu cateva intrebari punctuale referitoare la contractual de inchiriere. Situatia sta in felul urmator : exista un contract de inchiriere incheiat pe un ... (vezi toată discuția)