avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - chitanță de mână, obținere contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - chitanță de mână, obținere contract de vânzare-cumpărare

Buna ziua,
Am cumparat in 1992 , 800 mp teren cu chitanta de mana de la unicul mostenitor al proprietarului teren si sunt in posesia terenului si astazi.. Actualmente a decedat unicul mostenitor, dar a ramas sotia sa.
Cum pot obtine contract de vanzare-cumparare.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Sotia si eventualii descendenti trebuie sa mearga la notar si sa li se eliberere certificatul de mostenitor in care sa fie trecut terenul in discutie.
Doi. Daca terenul este intravilan cititi direct la "Trei", daca terenul este extravilan mostenitorii/ mostenitoarea trebuie sa mearga la primaria localitatii in care se afla terenul si sa ceara indeplinirea procedurii prealabile vanzarii-cumpararii prevazuta de Legea 17/2014.
Trei. Terenul trebuie sa fie intabulat in cartea funciara iar daca nu este trebuie contactat un topograf care sa-l intabuleze.
Patru. Cu mostenitoarea/mostenitorii, certificatul de la primarie, extrasul CF si bani mergeti la un notar public ca sa va faca contractul de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare extravilan Venetia Venetia Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren (4900mp) din care este prins cu o suprafata de 700mp in intravilan din spusele primariei(se poate elibera adeverinta ... (vezi toată discuția)
Incredibil!!buna ziua, am urmatoarea situatie: in decembrie 2023 am achizitionat ... NMnm NMnm Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In decembrie 2023 am achizitionat un teren intravilan de aproximativ 6000 mp .....atat in cartea funciara,cat si in ... (vezi toată discuția)
Procedura vânzare-cumpãrare suprafaþã teren miki70_is miki70_is Care este procedura vânzării-cumpărării unei suprafeţe de teren la notariat,ce acte trebuie,cât durează,costuri,etc.Se poate încheia ... (vezi toată discuția)